En kryddig och smakrik potatissallad som du enkelt kirrar hemma på max 20 minuter. Kolla gärna bland mina matkategorier i höger sidokolumn, så kanske du hittar någon mat i din smak. Jag har flera hundra olika recept 🙂
Ingredienser till 2 portioner potatissallad:
15 små färskpotatisar
10 rädisor, ansade och skivade
1 liten gul lök, hackad
2 msk färsk gräslök, finhackad
1 msk söt senap
1 msk Dijónsenap
2 äggulor
2 msk matolja
1 msk färskpressad citronsaft
Salt och peppar
Gör såhär:
Tvätta potatisarna och koka upp lättsaltat vatten och låt potatisarna koka 15-20 minuter. Dela eventuellt stora potatisar så att alla bli jämnkokta.
Skala och hacka löken, klipp gräslöken tunt och skiva rädisorna. Lägg i en skål och blanda om.
Blanda dressingen. Vispa ihop äggulor, matolja, senap, citronsaft. Salta och peppra lätt.
Ta upp potatisarna när de är färdiga. Skär var potatis i 4 delar. Låt potatisen kallna och lägg sedan ned i skålen med lök och rädisor. Blanda ned dressingen och servera genast.
Smaklig måltid!
ååh testade att göra den , de var ju skitgott!!! tack för receptet <3
Vad kul att du gillade mitt recept!!! 🙂 <3