I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: Hemmagjord potatissallad med kokt färskpotatis, rädisor, lök, färsk gräslök, citronsaft samt en äggula- och senapsvinegrette (senapsdressing med äggula)

En kryddig och smakrik potatissallad som du enkelt kirrar hemma på max 20 minuter. Kolla gärna bland mina matkategorier i höger sidokolumn, så kanske du hittar någon mat i din smak. Jag har flera hundra olika recept :-)

Ingredienser till 2 portioner potatissallad:

15 små färskpotatisar
10 rädisor, ansade och skivade
1 liten gul lök, hackad
2 msk färsk gräslök, finhackad
1 msk söt senap
1 msk Dijónsenap
2 äggulor
2 msk matolja
1 msk färskpressad citronsaft
Salt och peppar

Gör såhär:

Tvätta potatisarna och koka upp lättsaltat vatten och låt potatisarna koka 15-20 minuter. Dela eventuellt stora potatisar så att alla bli jämnkokta.

Skala och hacka löken, klipp gräslöken tunt och skiva rädisorna. Lägg i en skål och blanda om.

Blanda dressingen. Vispa ihop äggulor, matolja, senap, citronsaft. Salta och peppra lätt.

Ta upp potatisarna när de är färdiga. Skär var potatis i 4 delar. Låt potatisen kallna och lägg sedan ned i skålen med lök och rädisor. Blanda ned dressingen och servera genast.

Smaklig måltid!

5 reaktioner på ”RECEPT: Hemmagjord potatissallad med kokt färskpotatis, rädisor, lök, färsk gräslök, citronsaft samt en äggula- och senapsvinegrette (senapsdressing med äggula)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *