I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: Emma-Lous hemmagjorda rödbetssallad – med äppelbitar!

Den här rödbetssalladen är en av sitt slag, för att vara helt ärlig. Äppelbitarna tillför så otroligt mycket till smaken och rödbetssalladen blir syrligt god och fräsch. Prova den här varianten, du kommer inte att ångra dig! Varför inte göra en större sats och ge bort i present till någon du håller kär? Min yngsta son J fullkomligen älskar denna rödbetssallad.

Ingredienser:

2 hela rödbetor
1 dl creme fraiche, låg %
1 dl majonnäs, låg %
1 msk mild senap, gärna Apotekets egna
1 liten rödlök
1 rött äpple
1 krm salt

Gör såhär:

Koka upp lättsaltat vatten. Borsta rödbetorna och låt skalet vara kvar. Skär ej bort rotspetsen för då rinner färgen ut samtidigt som näring går till spillo. Låt rödbetorna kokas mjuka i 30-40 minuter på medelvärme under lock. Känn efter med en sticka eller en gaffel efter 20 minuter och därefter var femte minut. Häll av vattnet från kastrullen och låt spola de nykokta rödbetorna i kallt vatten. Lossa bort skalet från rödbetorna när de är kalla.

Under tiden rödbetorna kokar, blanda creme fraiche, majonnäs, senap, och salt i en skål. Hacka rödlöken och rör ned i skålen. Skala äpplet, skär den i små tärningar och blanda ned i skålen. Smaka av om det behövs mer salt. Om senapssmaken blir för stark, tillsätt lite till majonnäs eller creme fraiche.

Skär de nykokta och kalla rödbetorna i små bitar och blanda ned i skålen. Rör om ordentligt tills rödbetssalladen har fått en ordentlig rosa färg. Förslut skålen med lock och ställ in i kylen och låt stå och dra i några timmar innan servering.

Det går bra att förbereda detta tillbehör några dygn innan servering.

Smaklig måltid!

8 thoughts on “RECEPT: Emma-Lous hemmagjorda rödbetssallad – med äppelbitar!

 1. Den såg ju inte helt fel ut!!! Din blogg förenklar mitt liv! Man får tips på vad man ska laga för mat. 😀 Tusen tack! Kramis

    1. Hej Ingrid, förstår inte riktigt vad du menar…? Söker du på keso på sökfunktionen här i min blogg och får upp ett blogginlägg med en rödbetssallad utan keso? Jag testade själv att söka på keso här i bloggen och fick upp dessa inlägg:

     http://www.mondoblog.se/emmalous/2010/07/13/recept-pa-avokadorora-perfekt-till-grillat/

     http://www.mondoblog.se/emmalous/2009/11/13/lax-med-keso/

     http://www.mondoblog.se/emmalous/2010/07/22/bilder-fran-grillningen/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *