I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Vår resa till Paris, sommaren 2011 (åt sniglar)

Tänkte berätta lite om resan till Paris som jag och familjen gjorde förra sommaren. Vi hade jätteskoj därnere och hittade på allt möjligt. Bland annat var vi på Disneyland, besökte Eiffeltornet och åt sniglar på en kändisrestaurang!

Som jag alltid har sagt, eller nästan alltid i alla fall. Så ska jag äta sniglar för första gången i självaste Paris. Och så var ordet, för det gjorde jag också! Efter turen vid Eiffeltornet, letade vi bryskt efter en restaurang som serverade sniglar. Det var inte alls som vissa sade att sniglar serveras på var och varannan restaurang, utan vi fick leta. När jag väl hade gett upp och verkligen var hungrig samt behövde besöka damernas så sade jag:

”Jag struntar i vad det blir för mat, jag är hungrig och framförallt nödig!”

Sagt och gjort. Förutom det faktum att jag vägrade äta hamburgare och liknande skräpmat. När jag väl gav upp, kom vi till en restaurang som ville ha 89 euro för en hel meny. Och med två småbarn i bagaget, kände jag allt att blåsan kunde hålla lite till 😉 Men inte länge till, hehe. Vi gick runt hörnet och råkade på en restaurang med ganska dyra, men ändå helt okej priser. För vår sista heldag i Paris, ville vi ju äta fint! Då får jag se att denna restaurang minsann hade sniglar på menyn – HURRA! Det blev sniglar till slut, mission completed liksom.

Sniglarna smakade underbart och notan fick kosta bäst fanken den ville! Och jag kan lova er, att det inte blev särskilt billgt 😉 I synnerhet inte när ett glas rosé kostade 17 euro 😉 Men till råga på allt, så var det helt klart värt det! Pastatallriken till Z gick på 24 euro, så…

Och ni som säger att sniglar smakar slajmigt – har så fetfel så det räcker! Det krävs en bra kock för att tillaga dessa.

Mission completed.

4 reaktioner på ”Vår resa till Paris, sommaren 2011 (åt sniglar)

  1. Gud vad modigt att äta sniglar, vill också prova!! :) har hört att det smakar som kyckling är det sant?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *