I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

TOM TITS presenterar Nyfikenheten Experiment # 6: Näckrosdammen

Idag fick jag som Nyfikenhetsambassadör för Tom Tits hem ett experiment till min äldsta son som handlar om att göra en egen näckrosdamm. Zacharias gillar verkligen detta experiment och tyckte att ”diamanterna” var så vackra :-) Detta ska bli oerhört spännande att följa och se hur det utvecklas – om och det blir någon näckros alls!

Ingredienser till experiment:

 • Näckrosfrön
 • Skål till dammen
 • Inredningsstenar
 • Tålamod

Såhär gör man:

 1. Skölj av skål, stenar och frön ordentligt i vatten.
 2. Fyll skålen med vatten.
 3. Lägg i inredningsstenar och frön.
 4. Byt vattnet varannan, var tredje dag. Detta är mycket viktigt.
 5. Efter 1-2 veckor händer det grejer! Glöm inte att dokumentera!

2 thoughts on “TOM TITS presenterar Nyfikenheten Experiment # 6: Näckrosdammen

 1. åååååååååååååååh va häftigt! ja har alltid älskat såndärnt, kanske mer än sonen till o me 😉 Hoppas d blir fint.

  1. Ja, jättekul att få nya experiment att leka med! Älskar att pyssla med barnen, så det här blir spännande att få se… Satte den dock i vatten nu och kommer ju att vara iväg några dagar med er inom kort, hehe. Men ska be maken att uppdatera med bilder samt byta vatten :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *