I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 9 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Min yngsta son har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Annons

Läsarfråga om hår: Hur ska jag göra för att minska hårtvättandet?

Hej! Såg att du skrev att du tvättar ditt hår max 1 gång i veckan. Hur blir ditt hår efter en vecka? Jag tvättar mitt hår varannan dag för att slippa att det blir fett och stripigt närmast håtbotten. Känns inte alltid bra att behöva tvätta så ofta. Hur ska man bära sig åt?

Svar: Allt handlar om att man vänjer hår och hårbotten med hårtvättandet. Du tvättar håret alldeles för ofta och detta har hårbotten snappat upp. Mitt hår är inte ens fettigt efter en vecka. Du behöver vänja hår och hårbotten att inte tvätta så ofta. Det här naturliga fettet vi har i hårbotten, kallas talgfett. Talgfettet är det som ger håret dess liv och lyster. När man tvättar håret, så tvättar man bort detta fett och då produceras mer. Genom att tvätta håret så ofta som du gör, så produceras fett lagom till nästa tvättning, för din del efter två dagar. Det är inte alls okej för hår och hårbotten. Du förstör ditt hår och kommer torka ut det helt och hållet. du får vänja av detta nu genom att helt enkelt strunta i att tvätta håret så ofta.

Du kan börja med att bara tvätta håret två gånger i veckan, sen få ned det till endast en gång i veckan. Man kan till och med få ned det till en gång varannan vecka. Du kan däremot tvätta håret med balsam eller hårinpackning för att få den här fräscha känslan av rent hår som luktar gott. Nu när du ska börja få ned tvättandet, så kommer ditt hår att vara fettigt till en början, men det kommer att ge med sig så småningom. Du kan använda torrschampoo för att få bort den fettiga looken och på så sätt även få ökad volym i håret.

Lycka till!

6 reaktioner på ”Läsarfråga om hår: Hur ska jag göra för att minska hårtvättandet?

    1. Åh, kommer inte in på din blogg, du måste registrera din blogg så att den ploppar upp automatiskt i kommentarsfältet när du kommenterar. Hittar inte bloggen längre på framsidan och minns ej din bloggadress…

      Gör såhär:
      Gå in på ”din användare”, ”din profil”, scrolla ned till fliken där du skriver in din bloggadress och glöm inte att spara alltsammans. Du registrerar din webbplats under kontaktinformation.

  1. Vika korkade råd du ger till dem med fett hår! Verkar som om du inte har någon insikt alls i hur det fungerar. Man kan inte tvätta två gånger i veckan om håret är fett. Punkt. Så trött på s.k. experter med noll insikt om verkligheten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons