I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: Stroganoff med fläskfilé (istället för korv) tillsammans med lök och grönsaker

Smarrig maträtt som hela familjen garanterat gillar. Det tar cirka 20 minuter att tillaga denna variant av stroganoff med fläskfilé. Ni måste prova detta! <3

Ingredienser till 6-8 portioner:

1 msk olja
500 gram fläskfilé, strimlad
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, krossade
1 morot, grovriven
1 liten röd paprika, urkärnad och tärnad
500 gram tomatkross
4 msk tomatpuré
2,5 dl matlagningsgrädde
2,5 dl mjölk
2 msk vetemjöl
1 dl färsk basilika, grovhackad
1 krm chilipulver
Salt och peppar

Gör såhär:

Strimla fläskfilén och skiva löken. Värm en stekpanna tillsammans med olja. Fräs fläskfilé och lök tills löken gulnar. Tillsätt vitlökskross, paprikatärningar och morotsriv och låt fräsa någon minut under omrörning. Häll över allt stekt till en 5-literskastrull. TIllsätt tomatkross, tomatpuré och matlagningsgrädde. Vispa mjöl och mjölk och häll sedan i kastrullen. Rör om och låt koka upp. Låt puttra några minuter på medelvärme under lock. Rör om då och då, så att mjölken inte bränner fast i kastrullbottnen. Ta av kastrullen från den varma plattan. Grovhacka basilikabladen och lägg i kastrullen. Krydda med chili samt smaka av med salt och peppar.

Servera korv stroganoff tillsammans med pasta eller ris.

Smaklig måltid!

2 reaktioner på ”RECEPT: Stroganoff med fläskfilé (istället för korv) tillsammans med lök och grönsaker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *