I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

RECEPT: Fläskfiléwok med grönsaker (haricort verts, minimajs, paprika m.m.) och lök med nudlar i en vattenutspädd (mörk) soya- och sweet chili-sås (nudelwok)

Jätteenkel och god asien-inspirerad maträtt som passar hela familjen. Den är inte alls stark, utan passar även små barn. Min yngsta älskade själva såsen som jag gjorde till och det sitter ju inte direkt fel (även om han är en allätare). Hela familjen åt gott och likaså jag 🙂 Det tar cirka 30 minuter att göra denna wok. Fler wokrecept finns HÄR. Vill du kika på mina andra matrecept, så har jag en hel klunga kategorier finns HÄR.

Ingredienser till 4 portioner:

200 gram färsk/tinad fläskfilé, strimlad
1 gul lök, skivad
3 dl vatten
125 gram nudlar (gärna äggnudlar)
1 liten morot, skuren i små stavar
½ liten gul paprika, urkärnad och skuren i stavar
½ liten röd paprika, urkärnad och skuren i stavar
5 minimajs, tärnade
1 liten konservburk haricort verts, väl avrunnen
2 vitlöksklyftor, krossade
2 msk sweet chilisås
1 msk mörk soya
Salt och peppar

Gör såhär:

Strimla fläskfilén tunt och skiva löken. Låt fräsa i en het stekpanna tillsammans med lite matfett i två minuter. Häll över till en tallrik. Koka upp nudlarna i lättsaltat vatten (3 dl) och låt koka under lock enligt förpackningens anvisningar. Spara kokvattnet. Stava morot och paprikor, tärna minimajsen och låt haricort verts rinna av. Låt fräsa i stekpannan på medelvärme med lite matfett i ett par minuter. När morötterna mjuknar något, tillsätt vitlökskross och rör om. Häll över fläskfilé och lökskivor till stekpannan, rör om och låt fräsa på medelvärme i någon minut. Tag kastrullen med nudlarna från plattan. Blanda i sweet chilisås och soya, häll över blandningen till stekpannan och rör om. Salta och peppra efter smak. Servera maten genast.

Smaklig måltid!

En reaktion på ”RECEPT: Fläskfiléwok med grönsaker (haricort verts, minimajs, paprika m.m.) och lök med nudlar i en vattenutspädd (mörk) soya- och sweet chili-sås (nudelwok)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *