Receptet gäller 1200-1500 gram tinad/färsk kyckling som tillbehör till 6 personer:
Blanda 4 msk olivolja tillsammans med 1 pressad citron, 2 krossad vitlöksklyftor, 1 tsk torkad rosmarin, salt och peppar. Gnid därefter in kycklingskinnet noga med hälften av marinaden.
Ställ ugnen på 200 grader.
Ställ in kycklingen på ett galler i mitten av ugnen, glöm inte att ställa en plåt under. Kycklingen skall grillas i ungefär 75 minuter. Ös kycklingen 2-3 gånger under tillagningstiden och passa då på att pensla med marinaden. Penslingen är viktig för att kycklingen inte skall brännas vid. Vänd kycklingen efter halva tiden.
Kycklingen är färdig när kycklingköttet är vitt (det får absolut inte vara rosa) och du kan skära så att köttet lätt delar på sig. Vira in kycklingen i folie och låt svalna i cirka 15 minuter. Skär sedan upp kycklingen så som du vill ha den.
Smaklig måltid!
Gud vad gott! Tack för receptet.
SVAR: Ja, absolut! Kanongott med kyckling istället för att köpa färdiggrillad från butiken 🙂 Varsågod och tack själv 😀