I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: Hel kyckling i ugn, helstekt kyckling, ugnsstekt kyckling

DSC_5144

Receptet gäller 1200-1500 gram tinad/färsk kyckling som tillbehör till 6 personer:

Blanda 4 msk olivolja tillsammans med 1 pressad citron, 2 krossad vitlöksklyftor, 1 tsk torkad rosmarin, salt och peppar. Gnid därefter in kycklingskinnet noga med hälften av marinaden.

Ställ ugnen på 200 grader.

Ställ in kycklingen på ett galler i mitten av ugnen, glöm inte att ställa en plåt under. Kycklingen skall grillas i ungefär 75 minuter. Ös kycklingen 2-3 gånger under tillagningstiden och passa då på att pensla med marinaden. Penslingen är viktig för att kycklingen inte skall brännas vid. Vänd kycklingen efter halva tiden.

Kycklingen är färdig när kycklingköttet är vitt (det får absolut inte vara rosa) och du kan skära så att köttet lätt delar på sig. Vira in kycklingen i folie och låt svalna i cirka 15 minuter. Skär sedan upp kycklingen så som du vill ha den.

Smaklig måltid!

2 thoughts on “RECEPT: Hel kyckling i ugn, helstekt kyckling, ugnsstekt kyckling

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *