I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

RECEPT: IItaliensk ugnsbakad falukorv med basilika och grönsaker i tomatsåsröra med ett täcke av ost (osttäcke)

Lättlagad maträtt som barnen säkert lär tycka om. Det tar ungefär 30 minuter att få klar denna variant av ugnsbakad falukorv med tomatsås och grönsaker. Receptet gäller till 4 portioner utifrån att man serverar ett bastillbehör såsom pasta eller potatismos (varför inte morotspotatismos?).

Ingredienser till 4 portioner:

400 gram falukorv
Tunna squashskivor
Olja/matfett till stekning
1 gul lök
2 vitlökskluftor
½ knippe sparris
1 medelstor morot
1 burk tomatkross á 400 gram
2 msk tomatpuré
1 näve färsk basilika
Salt och peppar
2 dl grovriven ost

Gör såhär:

1. Ställ ugnen på 225 grader.

2. Snitta falukorven i inte allt för tjocka skivor och inte ända längst ned. Lägg falukorven i en ugnssäker form. Det ska vara ungefär ½-1 cm bredd mellan varje snitt. Räkna snitten och skär hälften så många skivor från squashen. Skär squashskivorna i halvmånar. Lägg en halvmåne per snitt.

3. Skala och hacka lök och vitlök. Värm en stekpanna med lite matfett eller olja. Fräs all lök tills det mjuknar och gulnar. Häll över till en djup tallrik.

4. Skär sparrislängderna i 1 cm breda bitar, skala moroten och grovriv den – blanda ned sparris och morotsriv i den djupa tallriken tillsammans med tomatkross, tomatpuré, grovhackade basilikablad samt salta och peppra lätt. Blanda om ordentligt och häll blandningen över falukorven. Falukorven ska täckas helt och det gör inget om det fyller formen. Fördela den rivna osten över blandningen.

5. Ställ in formen i mitten av ugnen och låt stå i 20 minuter. Under tiden kan du tillaga valfritt tillbehör såsom grönsakspasta eller morots- och potatismos.

Smaklig måltid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *