I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 16 år, Joshua, 12 år och Alyssa, 7 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: Franska moules mariniere (vin- & gräddkokta blåmusslor)

Bild saknas pga förra bloggportalen som raderade sin server…

Igår gjorde jag i ordning musslor för första gången och resultatet blev finemang. Jag läste på om musslor för att försäkra mig om att göra allt rätt och så kollade jag av med olika recept och hörde mig för – för att sedan styra ihop min egna variant.

Ingredienser till 2 portioner:

0,5 kilo blåmusslor (helst färska, men frysta och upptinade går också bra)
2 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
½ tsk färsk chili
1 gul lök
1 msk smör
1 dl färsk timjan
2 dl torrt vitt vin
2 dl grädde
2 dl färsk persilja
ev. salt och vitpeppar

Gör såhär:

Skölj musslor och skrubba dem lätt med en grönsaksborste. Om musslorna är färska, kasta då de som är öppna. Prova att knacka lite på de öppna och om de då går igen, så kan du använda dem i maten.

Skala alla lökar och finhacka dem. Finhacka chilifrukten. Värm smör i en stekpanna. Fräs all lök och chili så att de precis hinner mjukna. Häll över till en kastrull. Tillsätt vin och låt koka upp på hög värme. Tillsätt musslor och låt koka 3-4 minuter under lock tills musslorna har öppnat sig.

När musslorna har öppnat sig, lägg dem på en tallrik med folie runt. Låt vin och lök koka så att det avdunstar till hälften, tillsätt därefter grädden. Låt koka upp och koka ett par minuter under omrörning. Det ska bli en något gräddig konsistens. Smaka av med salt och peppar. Häll tillbaka musslorna till kastrullen och rör om. Strö över hackad persilja och timjan.

Servera genast och gärna tillsammans med vitt bröd som man kan doppa i såsen.

Smaklig måltid!

TIPS: Drick gärna ett varsitt torrt vin till måltiden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *