I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: Plättar till mellanmål – busenkelt plättrecept!

wpid-696308

Plättar är ett lättlagat mellanmål som de flesta barn älskar att äta. Plättarna kan ätas kalla som varma, så varför inte göra iordning en sats ikväll inför morgondagens mellanmål? :-) Det tar inte så lång tid att göra dem heller, så kör på! Fler matrecept och tips inför matlagning hittas bland kategorierna nedanför presentationsbilden.

Ingredienser till cirka 15 plättar:

1 krm salt
0,85 dl mjöl
2 dl mjölk
1 ägg
20 gram smör
Matfett till stekning

Gör såhär:

Blanda salt och mjöl i en bunke. Tillsätt 1 dl mjölk och vispa till en jämn smet. Häll över resterande mjölk och vispa jämnt. Knäck i ägget och rör ned i smeten. Värm smöret en stund i mikrovågsugnen och vispa sedan ned i smeten.

Använd gärna en plättformspanna, fast en vanlig går också bra. Värm upp stekpannan på medelvärme tillsammans med lite smör. Häll över smet så att plättarna blir tunna. När ytan på plättarna har stelnat är det dags att vända för att fräsa om nästa sida. Plättarna skall bli gyllenbruna. Lägg upp dem allteftersom på en tallrik.

Servera gärna plättarna tillsammans med sylt och grädde eller glass och bär till.

Smaklig måltid!