I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

Recept: potatismos med sparris

potataismos

Moset som passar stora som små, god i smaken och känns unik. Prova! Ett väldigt smart sätt för småbarnsföräldrar att få i barnen mer nyttigheter. Mina barn fullkomligen älskade moset. Fler matrecept finns kategoriserade under fliken ”bak- och matrecet” ovanför headerbilden.

Ingredienser som tillbehör till 4 portioner:

800 gram mjöliga potatisar, ca 10 normalstora
1 knippe sparris, ansade och skurna i bitar
1-2 msk sparrisspad
ca ½-1 dl spad från potatiskoket
ev. lite mjölk
1 msk matfett
Salt och peppar

Gör såhär:

1. Skala all potatis och låt koka i lättsaltat vatten. Låt koka på medelvärme i cirka 20-30 minuter.

2. Koka upp en liten kastrull med lättsaltat vatten. Låt sparrisbitarna koka på medelvärme i cirka 5 minuter. Ta upp all sparris med en pastaslev och lägg i en mixer. Tillsätt kokspad efter behov och mixa tills all sparris är slät.

3. Ta av potatiskastrullen från plattan och häll av allt vatten utom cirka ½-1 dl. Mosa potatisen med det köksredskap du gillar bäst; elvisp, potatisstöt etc. Tillsätt mixad sparris och matfett och eventuellt mer spad alternativt lite mjölk. Smaka av med salt och peppar.

Servera tillsammans med exempelvis köttbullar eller annat gott.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *