I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

Andra advent: julmarknad i Gamla stan!

Gamla stan erbjuder varje vinter en julmarknad fram till och med 23 december. Den marknaden är himla mysig att strosa omkring på, så det har vi som tradition att besöka under en advent innan Jul. Det här året slog vi på stort och köpte med oss en hel del godsaker hem. Bland annat blev det en vitlökssalami på korv, knäckebröd och andra gottigheter.

Efter julmarknaden begav vi oss till Vapianos som jag tidigare har hört så gott och – med all rätt, för maten var kanongod och dessutom prisvärd! Med mätta och belåtna magar, tog vi sedan tuben till Medborgarplatsen där vi lekte av oss i Björns Trädgård.

Förutom gnälliga ungar var som, var denna advent alldeles perfekt. Härligt sällskap med underbara människor.

Vad gör ni själva när det är advent? Jag hittar på minst ett tema per advent som skall utföras – jättekul faktiskt! Nästa advent blir det nog till att göra ett pepparkakshus. Och fjärde advent ska vi påbörja en ny tradition, nämligen att klä granen! Annars har det varit lite hipp som happ, men att jag också är uppvuxen med att man klär granen kvällen innan. Nääe, jag vill ha egna traditioner!

Nedan följer bilder från dagens julmarknad. Imorgon kommer ännu fler bilder!

DSC_0004

Här är vi i närheten av Medborgarplatsen, nyligen anlända till Söder för en promenad mot Gamla stan.

CSC_0031

DSC_0022

CSC_0014

DSC_0011

DSC_0012

DSC_0009

DSC_0005

Z provar och vill ha påfyllning av enbärsmust.

DSC_0007

Z är allt en finsmakare, det syns väl?!

DSC_0019

Sockervadd för 30 spänn, inte att hänga i julgranen kanske 😉

DSC_0024

Jag och gubben provar olika korvar och annat gott.

3 reaktioner på ”Andra advent: julmarknad i Gamla stan!

  1. En sådan julmarknad har Liseberg varje år inför julen. Några karuseller e oxå öppna men långt ifrån alla. Men e de snö å några – grader så e de ganska så mysigt å gå därinne på kvällningen å titta på marknaden, alla ljus å samtidigt värma sig vid brasorna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *