I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Recept: curry- och vitlökskryddad kyckling med tomatsås med bland annat morot och broccoli

Enkel och smakfull måltid som tar under 30 minuter att tillaga. Varför jag väljer att först koka upp morötter och broccoli, är dels för att jag hellre vill äta dessa mjuka, men även för att kokad mat är vänligare mot magsäcken. Fler kycklingrecept finns HÄR! och andra matrecept finns kategoriserade under fliken ”bak- och matrecept” ovanför headerbilden.

Ingredienser till 4 portioner:

Ris till 4 portioner
250 gram broccoli, skuren i små buketter
2 stora morötter, skalade och skurna i små tärningar
Olivolja
400 gram kycklingfilé, skuren i små tärningar
2 vitlöksklyftor, krossade
100 gram squash
1 paket tomatkross á 500 gram
1 msk curry
Salt och peppar

Gör såhär:

1. Sätt igång lättsaltat risvatten och koka riset enligt förpackningens anvisningar.

2. Koka broccoli och morotstärningar i lättsaltat vatten i 4-5 minuter.

3. Värm en stekpanna tillsammans med lite olivolja. Fräs kycklingbitarna tills de är genomstekta. Tillsätt vitlökskross och låt fräsa någon minut under omrörning. Tillsätt squash och låt fräsa någon minut. Krydda med salt, peppar och curry. Rör om ordentligt.

4. Häll av vattnet från kastrullen med morotstärningar och broccolibuketter. Häll över morötter och broccoli till stekpannan och rör om så att kryddorna tas vid. Tillsätt tomatkross och låt puttra tills riset är färdigt. Smaka av och krydda eventuellt lite till med salt, peppar och curry – efter önskad smak.

Servera genast! Smaklig måltid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *