I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Läsarfråga: spara öppnad förpackning med blekmedel?

Hej! Det här har egentligen inget med inlägget att göra. Jag undrar om du vet om jag kan spara oanvänd men öppnad blekmedel, alltså blonderingspulver + utvecklingemulsion. Jag tänkte bara göra några slinger (korrigera lite) så jag behöver bara använda litegrann. Tack för en trevlig blogg. /Veronica

SVAR från Emma-Lou:

Ja, det kan du göra. Det är ju exakt så man gör på en frisörsalong, så visst går det att göra hemma också. Så länge du hållerprodukterna väl förslutna och inte blandar med något. Produkterna är ju kemiskt behandlade och håller därför länge. Om produkterna i sig skulle börja klumpa sig och liknande, så har det blivit för gammalt.

Se till att göra en korrekt blandning från början, eftersom butiksprodukter är anpassade efter blandning av hur stark behandlingen skall bli. Blanda därför först i ordning åtminstone 1/4 av respektive produkter och skriv även upp detta och tejpa fast på förpackningen så att du kommer ihåg det.

Tack för titten in, kram.

2 reaktioner på ”Läsarfråga: spara öppnad förpackning med blekmedel?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *