Det här är absolut en av mina bästa recept på soppa! God i smaken, fin färg och bara helt underbar. En soppa anpassad till fyra portioner, kräver ett tilltugg som exempelvis bröd som går att doppa i soppan. Fler recept på soppor finns HÄR! och mina andra matrecept finns kategoriserade under fliken ”bak- och matrecept” ovanför headerbilden.
Ingredienser till fyra portioner:
2 broccolihuvuden, skurna i mindre buketter (ej stammen)
1 knippe sparris, tärnad
1 vårlök, hackad
5 dl (kok)vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk färsk bladpersilja, grovhackad
2 dl grädde
1 vitlöksklyfta, krossar
Salt och peppar
Chevreost, ca 70 gram till topping
2 msk färsk bladpersilja till topping
Gör så här:
1. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Skär broccolin i mindre buketter. Ansa all sparris genom att skala dem längst ned. Skär sedan i små bitar. Hacka våröken. Låt alltsammans koka i cirka 5-6 minuter, tills de har mjuknat.
2. Ta upp grönsaker och lök med en pastaslev, spara kokvattnet i dess kastrull. Mixa broccoli, sparris och lök i en mixer. Tillsätt sparat kokvatten (ca 3 dl) efterhand och mixa tills den blir slät.
4. Häll över mixet till en kastrull och låt koka upp. Tillsätt resterande kokvatten (2 dl), grädde, vitlökskross, persilja och buljontärning. Låt koka upp och sedan puttra på medelvärme under lock i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
5. Servera soppan med tärnad chevreost och toppad persilja.
Notera: när man kokar grönsaker i en kastrull med vatten och sedan häller bort vattnet, så försvinner en del näring. Därför ska man hellre spara det vattnet om receptet innehåller viss vattenmängd.
Vadå okej att latcha runt på ett sjukhus? va menar du 😛 haha ehhhh? om läkarna säger att vi ska vara på sjukhuset med honom för att han ska bli bättre så ska vi väl vara det eller? du måste ha läst fel o missuppfattat helt ..