I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Rosenserien är först ut med att lansera Svanenmärkta produkter inom naturkosmetik

CSC_0018

Det svenska hudvårdsmärket Rosenserien är först ut med att lansera Svanenmärkta produkter inom naturkosmetik. Med Svanen kan konsumenten känna sig trygg i att produkten är skonsam för både hälsa och miljö.

Rosenserien har sedan tidigare en stark miljöprofil och arbetar för ett ekologiskt alternativ inom hudvårdsprodukter. Idag presenterar Rosenserien nio Svanenmärkta produkter, men är hållfasta för att hela serien ska klara Svanens hårda krav. Svanen kontrollerar att slutprodukten är skonsam för hälsa och miljö, även när den så småningom hamnar i våra vattendrag.

– Produkterna ska vara lätt nedbrytbara i naturen. Detta krav utesluter många vanliga ämnen i traditionell kosmetika.
– Produkterna ska kvalitetstestas och ha en miljöanpassad förpackning.
– Produkterna ska klara mycket hårda gränsvärden av allergiframkallande eller hälsoskadliga ämnen, som t ex parfymer, eteriska oljor eller konserveringsmedel.

– Att Svanen nu finns på naturkosmetik hoppas vi ska hjälpa konsumenterna. Det råder en förvirring inom området där produkter beskrivs som naturliga, rena, hälsosamma och liknande. Med Svanen på produkten vet konsumenterna att den är kontrollerad ur både miljö- och hälsosynpunkt, säger Karin Carlsson, affärsområdeschef, Miljömärkning Sverige. Det är även viktigt att produkterna inte innehåller ämnen som är allergiframkallande eller hormonstörande.

Varför har Rosenserien valt Svanenmärkningen?

– Svanen är en av de starkaste miljöutmärkelser en produkt kan få
– Svanen ställer krav på att produkterna ska vara lätt nedbrytbara i naturen
– Svanen tänker på människors hälsa
– Produkten måste hålla hög kvalité
– Svanen ställer krav på miljöanpassade förpackningar
– Svanen kontrollerar hela produktionskedjan
– Nordisk och oberoende märkning
– Svanen är icke vinstdrivande
– 97 % känner till Svanenmärkningen

De produkter som Rosenserien hittills Svanenmärkt är:

Morotsolja, Fuktkräm normal & torr, Fuktkräm torr & känslig, Kroppspeeling, Kroppsolja, Jojobaolja, Brun utan sol, Läppcerat (2 st)

Klicka på de rosamarkerade länkarna för en recension av produkterna.

Om Miljömärkning Sverige

Svanen är Nordens officiella miljömärke. Svanen gör det enkelt för konsumenter att välja de bästa produkterna ur miljösynpunkt. Svanen är också ett verktyg för företag som vill visa sitt miljöarbete och samtidigt bidra till utvecklingen av en hållbar produktion. Miljömärkning Sverige ansvarar för Svanen och EU:s motsvarighet EU Ecolabel. Dessa märken tar hänsyn till alla miljöaspekter, till exempel klimat, kemikalier och återvinning. Vi höjer kontinuerligt ribban för att bli Svanenmärkt och vår vision är en hållbar konsumtion. www.svanen.se

One thought on “Rosenserien är först ut med att lansera Svanenmärkta produkter inom naturkosmetik

  1. Usch ja, inget kul allt..är lite bättre nu då jag sovit bort nästan hela dagen :/

    Haha, ja tyvärr är han ju inte hemma i helgen. Han och Alvar är iväg så bara jag och Izabella hemma till på söndag. Izabella har varit jättesnäll idag och tagit hand om sin mamma :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *