I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Recept: Emma-Lous pumpasoppa (pumkin soup)

Pumpasoppa är himla gott och passar väl som förrätt till finmiddagen eller som tidig lunch. Soppan är mild med en viss sötma. Fler recept finns kategoriserade under fliken ”bak- och matrecept” ovanför headerbilden.

Ingredienser till 6 portioner:

1,2 kg pumpa
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1 dm purjolök
1 medelstor morot
1 orange paprika
Olivolja
1 liter grönsaksbuljong (2 ½ buljongtärning och 1 liter vatten)
2 dl creme fraiche
2 tsk sambal oelek

Till garnering: finstrimlad gräslök

Gör såhär:

1. Skala och skär pumpan i tärningar. Rensa bort kärnor och vävnad. Spara kärnorna till ett annat recept. Skala och hacka den gula löken. Strimla purjolöken. Skala och skiva moroten i slantar. Kärna ur och tärna paprikan.

2. Fräs all lök och vitlökskross mjuka tillsammans med olivolja i en gryta som tar minst 5 liter. Tillsätt pumpa, morotsslantar, paprika och buljong. Koka upp, sänk värmen till hälften. Låt soppan koka på medelvärme i cirka 10 minuter.

3. Mixa soppan så att den blir slät, häll tillbaka i kastrullen och rör i creme fraiche. Smaksätt med sambal oelek. Låt soppan koka upp före servering.

4. Servera soppan i varma tallrikar och dekorera med finskuren gräslök. Servera gärna vitlöksbröd till.

SMAKLIG MÅLTID!

One thought on “Recept: Emma-Lous pumpasoppa (pumkin soup)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *