Pumpasoppa är himla gott och passar väl som förrätt till finmiddagen eller som tidig lunch. Soppan är mild med en viss sötma. Fler recept finns kategoriserade under fliken ”bak- och matrecept” ovanför headerbilden.
Ingredienser till 6 portioner:
1,2 kg pumpa
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1 dm purjolök
1 medelstor morot
1 orange paprika
Olivolja
1 liter grönsaksbuljong (2 ½ buljongtärning och 1 liter vatten)
2 dl creme fraiche
2 tsk sambal oelek
Till garnering: finstrimlad gräslök
Gör såhär:
1. Skala och skär pumpan i tärningar. Rensa bort kärnor och vävnad. Spara kärnorna till ett annat recept. Skala och hacka den gula löken. Strimla purjolöken. Skala och skiva moroten i slantar. Kärna ur och tärna paprikan.
2. Fräs all lök och vitlökskross mjuka tillsammans med olivolja i en gryta som tar minst 5 liter. Tillsätt pumpa, morotsslantar, paprika och buljong. Koka upp, sänk värmen till hälften. Låt soppan koka på medelvärme i cirka 10 minuter.
3. Mixa soppan så att den blir slät, häll tillbaka i kastrullen och rör i creme fraiche. Smaksätt med sambal oelek. Låt soppan koka upp före servering.
4. Servera soppan i varma tallrikar och dekorera med finskuren gräslök. Servera gärna vitlöksbröd till.
SMAKLIG MÅLTID!
Najs men jag skulle hellre ha pumpkin soup än soap (tvål) 😉
SVAR: det har du ju helt rätt i *doh* 😉