I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Gissa vad jag tillagar just nu? <3

CSC_0002

Jag har komponerat ihop mitt alldeles egna recept på pumpasoppa! Det ska bli riktigt spännande att känna efter hur det smakar. Jag har aldrig tidigare ätit pumpasoppa, så det här ska bli väldigt spännande.

Har du ätit någon typisk pumpamat någon gång? Pumpasoppa, rostade pumpakärnor eller pumpapaj?

5 reaktioner på ”Gissa vad jag tillagar just nu? <3

 1. SVAR: Fast inte att barnen ska klä ut sig och tigga godis, eller att man går på ”aftonen”. Man gick ju på själva alla helgonsdagen förr och då var det fattiga som tiggde mat i utbyte mot böner.
  När jag var liten så gjorde vi i princip samma sak fast den 12:e december. Vi ”lussade”.

 2. förra året rostade jag pumpakärnorna och gjorde pumpapaj av fruktköttet… efterrättspaj. Ville köpa en pumpa igår på jobbet (ica) men jag åkte buss så det skulle bli så otympligt att bära. Plus att jag inte har tid, tenta på onsdag. Kanske blir en pumpa sen, men det är ju över nu så…

 3. Den såg god ut soppan, härlig färg :) Jag har nåt svagt minne av att jag ätit inlagd gurka, eller nåt liknande när jag var liten. men det var så länge sen så jag minns inte hur det smakade. men jag skulle vilja smaka på en riktig pumpkin pie :)

 4. gillar inte pumpa så mkt…tycker att det ofta kan ha en lätt eftersmak av tvål…men sen kan det ju vara vem som har tillagat den & hur med. Jag har ätit det i paj vid några tillfälle. Men inte på nått annat vis. Får se om man vågar testa sedan… dock gillar jag kärnorna rosatde i bröd eller på frallor.

  SV, ajdå, det lät inte bra alls skönt att det blivit bättre i alla fall. Min första förlossning var med lite utav en mardröm, sonen hade fått navelsträngen två varv virad runt halsen o kvävdes till varje gång jag krystade, så kallade snabbt på någon som fick använda sugklocka, han andades inte först vilket var otäckt & sen det faktum att kroppen var ju inte beredd på det snabba förloppet så det blev några timmar med att sy ihp allt sedan. Det dröjde lång tid, nån månad innan man kunde gå på toa utan ångest över smärtan. Så jag kan förseställa mig att allt jag kännt i samband med det,. har du då kännt så mycket värre, att inte kunna hålla barnet, inte kul alls, vet faktiskt inte ens vad jag ska skriva, känns hemskt att du har haft det så.

  usch, var med sängliggande den graviditeten, fick inte röra mig eftersom jag höll på att föda honom för tidigt, så sista månaderna var mindre kul.

  Vet inte hur man orkar, men det är tur i alla fall att ingen graviditet är den andra lik. Ska kika på berättelserna du länkat till mig =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *