I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Man hets-plingar inte på ytterdörren hos en småbarnsförälder

En normalt funtad person, ställer sig inte och hets-plingar hårt 5-6 gånger på raken på ytterdörren hos en småbarnsförälder. Det är inte första gången den här personen gör detta mot oss och denne är väl medveten om att vi har småbarn. J som precis hade som somnat, vaknade omgående av hets-plingandet och eftermiddagsluren var totalsabbad.

J är stor för sin ålder, äter mycket mat och är väldigt aktiv då han är vaken – han behöver mycket sömn, det är den sortens barn han är. J är en enormt snäll pojke, men han blir oerhört grinig om han inte får den sömn han behöver. Jag ser därför detta hets-plingande som illa handlat gentemot J som bara är ett barn och inte riktigt förstår varför han blir grinig. När jag äntligen lyckades få J att somna om, hann han bara att sova 15 minuter innan det var dags att väcka honom eftersom vi skulle hämta Z på förskolan. Det är sällan J i dagsläget somnar i barnvagnen när vi är ute, för han skulle ju kunna missa något spännande…

Men idag var jag snabb till att öppna ytterdörren som det åskmoln jag såg ut, för att sedan säga exakt vad jag tyckte om saken.

Fruktansvärt respektlöst handlat av den här personen.

– Jag vill inte ta bort dörrplingan, eftersom vi har haft det så tidigare och när jag lagar mat eller busar med barnen (ja, det blir högljutt många gånger) så hör jag inte om någon knackar.

5 thoughts on “Man hets-plingar inte på ytterdörren hos en småbarnsförälder

  1. Frågan är ju: varför gör man så överhuvudtaget? Det fattar jag inte. Visst om det är en kompis som kommer över å ska skoja lite, men annars.. Man gör ju inte så!

  2. jobbigt när barnen blir störda i sömnen =( allt blir fel efter det liksom. Vad kul det lät med matlagningen =) 7st! ojdå, vi har jättemånga här i kommunen med, men på orten vi bor finns två dagar i veckan, man kan åka in till stan med om man vill det, men det passar inte schemat här. Men sen får man ju sina favoriter beroende på vilka som går dit & hur barnen trivs.. :)

    Ha en bra kväll!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *