I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

Recept: kassler- och pastaröra med bl.a bönor och sallat

DSC_0008

Lättlagad maträtt som passar väl till vardags.Fler recept finns kategoriserade under fliken ”bak- och matrecept” ovanför headerbilden.

Ingredienser till 4 portioner:

100 gram sallatsblad (ruccola, mangold, babyspenat m.m.)
2 liter lättsaltat vatten
1 skål iskallt vatten
400 gram pasta
1 stor morot, skalad och tärnad
Olivolja
300 gram kassler, smått tärnad
3-4 vitlöksklyftor, krossade
1 burk bönor med dess lag (jag hade vita bönor i tomatsås)
1 burk tomatkross
2 msk tomatpuré
1 msk torkad oreagno
1 näve färsk basilika, grovt strimlad
Salt och peppar

Gör såhär:

1. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull, tillsätt alla sallatsblad och låt förvälla ett par minuter. Ta sallatsbladen ur vattnet med en pastaslev och lägg dem i en skål med iskallt vatten. Lägg i pasta och morotstärningar i det kokande vattnet och låt koka enligt förpackningens anvisningar.

2. Värm en stekpanna med lite olivolja och bryn kasslertärningarna några minuter. TIllsätt vitlökskross och låt fräsa ett par minuter på medelvärme.

3. Mixa hälften av bönorna med hälften av lagen. Det ska bli en slät sås. Häll över såsen till stekpannan och rör om.

4. Ta av pastakastrullen och ta 1 dl pastavatten och häll över till stekpannan. Låt resten av vattnet rinna av väl i ett durkslag. Häll tillbaka pasta och morotstärningar till kastrullen.

5.Tillsätt tomatkross, tomatpuré, oregano och basilika till kastrullen. Häll på resten av bönorna med dess lag, rör om och smaka av med salt och peppar.

Smaklig måltid!

5 reaktioner på ”Recept: kassler- och pastaröra med bl.a bönor och sallat

  1. vad gott det ser ut! =) Blev det mycket hoppande i vattenpölarna?

    SV, hjärtan är alltid kul o inspirerande att göra.., så på så vis är det lite min grej även om ibland målar annat med. Ang allergin, vet inte min bror hade exakt denna allering när han växte upp. Det kan mkt väl vara så, sen är det vissa allergier som är släkt med varandra, ämnet som mina pojkar är känsligt för har nått att göra med nån form av pollen allergi man får som vuxen. Jag räknar med att pojkarna växer ifrån detta i o med att storebror blivit mer o mer tålig. 🙂 Så jag hoppas det fortsätter i den utvecklingen =)

    Nått kul i helgen? Här får vi se 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *