I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

Måste beställa tid hos optikern

glasögonNär man är gravid, kan synen förändras till det sämre och det har jag ju märkt av att så är fallet. I samband med graviditeten med sonen, den yngsta förstås. När synen inte är stabil och man har fel glasögon eller linser på sig, kan detta i sin tur leda till huvudvärk. Somliga känner ingen värk alls, medan andra påverkas markant. Jag har sedan en tid tillbaka känt att jag behöver nya glasögon, då ena glaset är i sämre skick än det andra. Dessutom har jag noterat att jag inte längre ser lika bra med dessa glasögon.

Det återstår att se vilken optiker jag ska välja, är relativt besviken på Synsam och deras hantering av kunder.

1. Först är det linserna, där optikern medvetet ger mig fel styrka på ena linsen. När jag sedan klagar över detta (huvudvärk över ena ögat), får jag en ny uppsättning linser till vänster öga. Detta får jag betala extra för.

2. Nästa gång är det Z som knäcker av ena bågen (kallas?) och optikern fixar dit en ny varpå hon skall rikta dem. KRAS, hon bräcker glaset och jag får vänta i två veckor på mina glasögon (hade inga linser på lager) eftersom mina glas är specialbeställa av olika anledningar. Detta leder i sin tur till huvudvärk. Dock behöver jag inte betala för optikerns klantighet.

Syntest och nya glasögon. Vilken synbutik föredrar du?

4 reaktioner på ”Måste beställa tid hos optikern

  1. Hej Emma-Lou

    ta ditt nya recept och köp glasögonen online. Hos Lensway får du glasögonen på ett par dagar till en bråkdel av priset hos optikern.

    SVAR: Hej Martin! Jag vill gärna prova mina glasögon så att jag vet att de passar mig och min stil 🙂

  2. Åh, vad intelligent du såg ut i glasögon haha alltså.. ja inte för att du inte är intelligent annars.. men äsch du vet 😉

    Skönt att läkaren vill göra något åt ”saken” annars kan det ju vara att man få tjata och ligga på själv för att något ska hända!

    Det är roligt att köpa kläder till barnen, men har hållt igen lite nu :p

  3. Hoppas huvudvärken fixar sig!

    Jag persoligen tycker att specsavers är bra -både prismässigt och vad gäller service och snabbhet, även om jag inte tillhör dom som kan ha vanliga pentax glas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *