I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 9 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Min yngsta son har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Annons

Barnmatsrecept, steg 5: köttbullar (kalvfärs) med italiensk tomatsås

DSC_0004TIPS: läs gärna detta inlägg där jag förklarar alla steg för steg och kategorier för barnmatsrecepten och tipsen jag lägger ut. Det är många som frågar angående ålder, så det har jag berättat om där.

Jag envisas fortfarande med att göra barnmat eftersom jag gärna äter mer kryddad mat. Och då fungerar det ju inte att J äter utav samma mat vi äter. Och jag vägrar att köpa färdiga barnmatsburkar. Det är enkelt att göra egen barnmat för att sedan bara ta fram två barnmatsburkar (lunch och middag) ur frysen kvällen innan, och låta dem tina i kylen.

Fler barnmatsrecept finns kategoriserade stegvis under fliken ”barnmat” ovanför headerbilden.

 

Ingredienser till köttbullar:

300 gram kalvfärs
1 ägg
½ liten gul lök, finhackad
1 liten vitlöksklyfta, krossad
1 krm vitpeppar

Ingredienser till tomatsås:

500 gram tomatkross
1 msk tomatpuré
1 näve färsk basilika, grovhackad
1 msk torkad oregano

Gör såhär:

Blanda alla köttbulleingredienser ordentligt i en bunke. Rulla färsen till fina köttbullar anpassade i storlek efter barnets tuggförmåga. Stek köttullarna tillsammans med lite matfett. Koka under tiden upp tomatkross och tomatpuré i en kastrull och krydda. Häll över köttbullarna till tomatsåsen och låt puttra några minuter på svag värme.

Blanda ut köttbullarna i dess sås tillsammans med pasta/ris. Servera en portion och frys in resten i portionsburkar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons