I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Läsarfråga: håret blev illrött istället för rödbrunt? Bleka?

read

”Hejsan! I helgen färgade jag mitt hår rött. Egentligen skulle de bli brun-rött, men resultatet blev illrött istället. Jag är alltså inte riktigt nöjd, och vill färga det brunt. Hur ska jag gå till väga, måste jag bleka det först?! Får verkligen ångest. Tacksam för svar!”

Svar från Emma-Lou: Hej, det är lite svårt när jag inte vet exakt vilka toner det handlar om, men jag ska försöka att ge dig ett bra svar. Du kommer förmodligen inte att behöva bleka håret, utan välj en brun färg som antingen går i samma ton som det du har färgat eller en mörkare ton.

Röd färg har en tendens att åka ur ganska snabbt, vänta därför med att färga ditt hår om två veckor, dels för att låta håret vila men även för att låta den röda färgen mattas av desto mer. Under tiden kan du dölja ditt röda hår med en snygg hatt, mössa eller keps som är väldigt inne denna höst.

Under dessa två veckor kan du tvätta håret 2-3 gånger per vecka. Tvätta då i denna ordning:

1. schampo två gånger (så blir håret rent)

2. hårinpackning (vårdar på djupet medan hårstråna är öppna från schamponeringen)

3. balsam (stänger hårstråna igen)

Schampo, hårinpackning och balsam kommer att göra att hårfärgen glider ur ytterligare.

Lycka till,

/Emma-Lou

Fler läsarfrågor finns kategoriserade under fliken ”läsarfrågor” ovanför headerbilden.

2 reaktioner på ”Läsarfråga: håret blev illrött istället för rödbrunt? Bleka?

  1. Bra att du tog upp den frågan, kan tänka mig att det är ett rätt vanligt problem.

    Svar: Vinnarna har jag ingen aning om dom var fejkade eller inte. Trist dock att samma personer var nominerade flera gånger:/
    Goodibagen var kanske mindre än förra året men jag nöjer mig med rätt lite så jag blev nöjd:) 3 drinkar, mat, goodibag med en hel del bra saker, en rolig kväll för 200:- tycker jag är helt okej:)

    /E

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *