I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

Barnmatsrecept steg 4: gräddig och currykryddad kyckling med rotfrukter

DSC_0013TIPS: läs gärna detta inlägg där jag förklarar alla steg för steg och kategorier för barnmatsrecepten och tipsen jag lägger ut. Det är många som frågar angående ålder, så det har jag berättat om där.

Min son tyckte att denna maträtt var kanongod så som han glupskade i sig. Fler barnmatsrecept finns kategoriserade stegvis under fliken ”barnmat” ovanför headerbilden.

Ingredienser:

200 gram kycklingfilé, tärnad
1 liten palsternacka, smått tärnad
1 liten morot, grovriven
50 gram squash, grovriven
1 liten röd paprika, smått tärnad
1 salladslök, strimlad
1 krm vitpeppar
1 krm curry
½ krm torkad rosmarin
½ krm torkad timjan

1,25 dl matlagningsgrädde

Gör såhär:

Sätt igång basmat på kokning. Tärna potatisen smått så går kokningen snabbare. När pastan är färdig kan du antingen klippa eller hacka den i mindre bitar.

Koka upp vatten i en kastrull och tillsätt kyckling, morot, palsternacka, paprika, squash och salladslök. Låt koka cirka 10 minuter tills kycklingen är helt ljus igenom. Häll av allt vattenspad när maten är färdigkokad

Koka upp grädde och kryddor i en annan kastrull, låt puttra någon minut. Blanda ned grädden tillsammans med kyckling och grönsaker.

Blanda ut maträtten med pasta, ris, potatis/potatismos, bulgur, sötpotatis etc. så att det blir olika maträtter. Servera en portion och frys in resten portionsvis.

Såhär gör vi med Philips ångkokare (som gör att maten behåller mer näring, läs mer här):

1. Tärna kycklingfilé, palsternacka och paprika, strimla vårlök, grovriv squash och morot.
2. Häll alla ingredienser (inte grädde) i tillbringaren och vänd till ångkoksfunktion.
3. Häll i 200 ml vatten i behållaren på baksidan.
4. Sätt igång ångkokaren som kommer att stå i cirka 20 minuter. Den ger ifrån sig ett pip och brummande ljud när ångkokningen är färdig.
5. Låt stå i cirka 2 minuter, tills all ånga är borta.
6. Häll bort allt spad och häll över till en skål.
7. Koka upp grädde i en kastrull, låt puttra någon minut. Blanda ned grädden tillsammans med kyckling, rotfrukter och grönsaker.
8. Blanda sedan ut till olika sorters maträtter om pasta, ris, potatis/potatismos, bulgur, sötpotatis etc.

Låt svalna, servera en portion och frys in resten portionsvis.

En reaktion på ”Barnmatsrecept steg 4: gräddig och currykryddad kyckling med rotfrukter

  1. Sv: De blev ju bra till sist tårtorna, men det blev inte riktigt som jag tänkt.. Gårdagen var kaos från morgon till kväll, fel dag att göra något avancerat. Nu ska vi fixa lart inför alaset och hoppas på en bättre dag idag!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *