I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Barnmatsrecept, steg 5: gräddig korv stroganoff med tomatsås

DSC_0317

På förmiddagen sysselsatte jag mig med barnmatsgöra. Totalt fick jag ihop 15 portioner + en maffig till mig själv. Fler barnmatsrecept finns kategoriserade stegvis under fliken ”barnmat” ovanför headerbilden.

Denna maträtt passar från 10-12 månaders ålder då det är lättstekt.

TIPS: läs gärna detta inlägg där jag förklarar alla steg för steg och kategorier för barnmatsrecepten och tipsen jag lägger ut. Det är många som frågar angående ålder, så det har jag berättat om där.

Ingredienser:

Smör
300 gram falukorv, skuren i tärningar
1 dm av det gröna från en purjolök, strimlad och hackad
1 medelstor morot, tärnad
1 röd paprika, tärnad
500 gram tomatkross
2 msk tomatpuré
2,5 dl grädde
1 liten burk majs, 150/140 gram, sköljda och väl avrunna
1 tsk torkad oregano
1 msk färsk basilika, grovt hackad
1 tsk italiensk salladskrydda
1 krm vitpeppar

Gör såhär:

Hetta upp en gryta tillsammans med lite olivolja. Fräs falukorv och purjolök under omrörning tills löken mjuknar. Tillsätt paprika- och morotstärningar och låt fräsa ett par minuter under omrörning. Häll på tomatkross, tomatpuré, majskorn och matlagningsgrädde samt krydda. Låt puttra på svag värme under lock i 5-10 minuter.

Blanda ut korv stroganoff med kokad basmat såsom bulgur, ris och spaghetti. Ta ungefär 2 dl kokt per basmat.

10 reaktioner på ”Barnmatsrecept, steg 5: gräddig korv stroganoff med tomatsås

 1. hej gumman vad roligt med lite annat mat :d

  vad gott det ser ut mums hihi:D

  tänkte fråga vad är det för ris du använder ? och lagar du maten för att du anser att det är nyttigare lr för att dina barn inte tycker om köpt barn mat jag själv köper barnmat dock ekologiskt för lillan tycker inte om när hon får det jag lagar däremot var det tvärtom med Genta

  annars är allt bra med oss :d vi ska nog ta en sväng till stan och äta lite glass solen skiner och varmt är det oxå så det passar nog med en sista glass ute på stan innan värmen försvinner helt 😀

  ha det fint gumman kram

 2. gud vad duktig du är, numera äter Liam det vi äter så man slipper tänka på sånt det är så skönt. har du lust att lägga ut din favoriträtt på bloggen gärna 3 rätters det vore kul att se (helst med bild om du har)

 3. Hej… hitta din blogg genom Katrin…. super fint du gjort med barnmaten… kommer lätt att hänga på din ide… Hoppas jag kan dela med mig något någon dag!!! Madde

 4. Oj, vad mycket barnmat! Nu behöver inte J bli utan mat på ett tag 😉

  Hihi, ja vem vet hon kanske blir modell i framtiden 😉

  Jo, jag tänkte göra det om hon nu inte ska ha dom. Väntar fortfarande på svar.

 5. ne vi gör ifs också en del han inte kan äta men då får han rester från kylskåpet, våran frys är ju inte stor nog till oss änns har ju bara 2. 5 låda :( funderar allvarligt på att köpa en till men det tar ju plats :(

 6. Sv. Ja det är skönt faktiskt. Vi ser inte så mycket på TV men är kul att kunna göra det om man vill.

  Det förstår jag.=) Känns trevligare med hemlagad mat också,.

 7. Man känner sig väldigt duktig efter man har gjort så mycket mat, men det är oftast inte så mycket jobb, jag gör oftast några olika rätter; t ex om jag köper köttfärs så blir det alltid lasagne, köttfärssås och kanske köttbullar, när man ändå är igång liksom :)

  SVAR: Ja ni ska ju inte byta språk helt, men kanske du kan lära Z att säga tack för maten på spanska efter maten, och godnatt när han ska sova, lite enklare och sen ta det pö om pö. Sånt där är alltid roligt och kan bli något alla kan dels ha roligt med och sen lära sig. Vardagsskola är nästan lika viktigt som vardagsmotion 😉
  Ja jag hade nog inte gjort det annars, jag sliter vissa dagar som ett djur, men det är till resan vi ska göra och då är det värt det på något sätt. (resan = http://asiatour.lajke.se)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *