I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Läsarfråga: min dotter har haft MYCKET sprayvax i sitt hår!

Hej! Jag hittade din fantastiska blogg och undrar om du kan hjälpa mig. Min 10-årig dotter hittade en flaska sprayvax och sprayade MYCKET i sitt hår. Går ej att tvätta bort! Vad ska jag göra? Jag har ju ingen lust att använda starka saker i hennes hår. Hon är jätteledsen eftersom resultatet inte blev riktigt som hon hade tänkt sig… /C.M.
 
SVAR från Emma-Lou: Hej där och tack så hjärtligt. Det där lät inte alls bra. Är det sprayvax hårprodukt eller sådan sprayvax som man polerar bilen med?
I vilket fall som helst, kommer inte ett naturschampoo att göra någon nytta i det här fallet.
Testa först med olja som du gnuggar in i hela håret, alternativt margarin eller smör. Håret kommer garanterat att bli FETTIGT, men fett löser fett.  Tvätta sedan håret ett par gånger med ett ICA-schampoo. Schampoot ska helst innehålla ingrediensen SLS (läs mer om denna ingrediens HÄR), eftersom den är avfettande.  
Det kan tyvärr ta upp till 10 tvättar innan håret blir sig självt igen. Tvätta inte så många gånger på raken, utan ta det successivt per dag som kommer. Hårets fjällskikt öppnas nämligen av schampoo och sliter enormt.

Lycka till,

/Emma-Lou

Fler läsarfrågor och annat inom hår och skönhet finns kategoriserat under flikarna ovanför headerbilden.

2 reaktioner på ”Läsarfråga: min dotter har haft MYCKET sprayvax i sitt hår!

  1. Oj det där lät inte roligt! Hoppas att du kan hjälpa den stackars tjejen! Även jag lärde mig en del i den frågan, fett löser fett tex:)

    Svar: Åh men det lät riktigt gott med trerätters!:) Jag ska till Stockholm när det är tjejmilen och då vet jag en som ska springa in på sushirestaurangen som ligger där vi ska bo;P

    Inte mer än att jag såg en spindel;P

    /E

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *