I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

En-portionsburkar att förvara barnmat i + inköpsställe

DSC_0026

Det här är ett av mina senaste inköp vad det gäller inför matlagning av barnmat. Dock syns inte alla burkar på bild, eftersom de andra är i frysen.

Dessa burkar finns att köpa på City Gross. De är små och kompakta och av bra kvalitét. Minns inte kostnaden, men de säljs om 4-pack. Och de var billiga. Dessutom finns det en sådan där ”prick” på vardera lock, så att man kan få ut det mesta utav luften, så att maten håller längre.

köttbullar

Här ser ni ett exempel på hur jag har ”pressat” barnmaten något. Mattallriken innehåller mindre mat än vad en av barnmatsburkarna till vänster gör.

Jag brukar pressa ned barnmaten ganska duktigt med hjälp utav en gaffel eller sked. Barnmatsburkarna må se relativt små ut, men när jag pressar ned barnmaten så får jag med mycket – och då är de proppfulla. När man pressar ned barnmaten ordentligt, finns det inte heller lika mycket plats för luft. Detta gör att syret inte kommer åt lika bra och därför håller maten bättre och längre.

+ Jag tycker det bästa är att ha en-portionsburkar som jag kallar dem. Då behöver man inte stå och göra 4-5 olika grundmaträtter, blanda ut och greja med vad som ska vara med för annat maträtt i just den där burken etc. Då kan man välja att göra en sats mat per kväll och på så sätt spara tid och ork.

En sats = 1 grundmaträtt (exempelvis köttfärssås), som sedan blandas ut i fyra-fem olika basmat såsom pasta, ris, bulgur, potatis, sötpotatis osv. Var basmat i vardera matlåda förstås.

Fler tips inför tillagning av barnmat finns HÄR! Missa inte heller mina egna barnmatsrecept, vilka finns kategoriserade stegvis under fiken ”barnmat” ovanför headerbilden. Jag följer Livsmedelsverkets råd när jag lagar barnmat.

En reaktion på ”En-portionsburkar att förvara barnmat i + inköpsställe

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *