I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Snåla inte med tomatpurén

DSC_0004

Häromkvällen gjorde jag en enkel köttfärssås och S sade att det var den bästa han någonsin hade smakat.

I ordinära matrecept där tomatpuré ingår som ingrediens, brukar det oftast anges 2 matskedar tomatpuré per den maträtt som räcker åt fyra personer. Knepet i den maten jag tillagar, är att jag nästan alltid har i dubbla mängden tomatpuré. Detta gäller dock inte barnmat!

Mitt råd är; snåla inte med tomatpurén!

I köttfärssåsen jag gjorde häromdagen hade jag i 400 gram nötfärs, 1 hackad gul lök, 1 fint hackad vitlöksklyfta, 1 medelstor grovriven morot, 400 gram tomatkross, 4-5 msk tomatpuré, 2 msk torkad oregano, ½ msk torkad italiensk salladskrydda, 1 msk hackad färsk basilika, lite salt och svartpeppar samt vitpeppar.

– Ojdå, det blev visst nästan ett helt matrecept i detta blogginlägg. Nåväl, åtminstone ingredienslistan. Maträtten är tillsammans med 300 gram kokt pasta, anpassad till 4 portioner. Dock publicerar jag detta inlägg i kategorin tips inför matlagning”.

Om det däremot är någon som önskar ha hela receptet, kan jag givetvis skriva ned det.

6 reaktioner på ”Snåla inte med tomatpurén

 1. gott! tomatpure och chili är a och o i min köttfärssås! love it! hade tänkt göra det igår men efter gårdagens incident så kunde jag inte äta det..jaaaaiiiiikk..

  vann du förresten i omslagstävlingen?

  hann inte ringa igår kväll..var fullt upp här hemma..ska kolla om det går bättre sen!

 2. kollade också innan men såg inte heller ngr vinnare presenterade!

  haha..jag tror inte jag vinner..anmälde ju mig bara några dagar innan tävlingen var slut..precis som du! Fanns ju dem som hade flera tusen rankningar! Men kul grej! Att ha sin bild på ett omslag=) synd jag inte såg det innan för hhade varit skoj o gå på guldknappen!

 3. Åh nu börjar det kurra i magen!

  Svar: Jag har telenor. Jag uppgraderade mitt abonnemang till ett med obegränsad surf, sms, och samtal, det var därför jag fick en. Men jag vet att Telia också har någon kampanj med iPhone nu där de också har fast pris för surf/sms/samtal, fast faktiskt billigare än Telenor, de haffade mig på stan när jag precis hade fixat mitt abonnemang. Och en kompis fick en iPhone häromdagen när hon förnyade sitt abonnemang hos 3. Vad har du för något då?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *