I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

RECEPT: kycklinggratäng med chilisås, ostsås och cashewnötter (tacosås)

DSC_0033

Den här kycklinggratängen tar omkring 40-50 minuter att tillaga med alla egna såser som görs. Maträtten är så fantastiskt god, så ni måste bara prova på det. Okej? 🙂 Detta recept gäller för 4-6 personer, beroende på om det skall serveras någon basmat till eller inte. Fler kycklingrecept finns HÄR! och mina andra matrecept finns kategoriserade under fliken ”bak- och matrecept” ovanför headerbilden.

DSC_0008Ingredienser till tacosåsen:

3 dl tomatkross
3 msk tomatpuré
½ gul paprika, smått tärnad
½ röd paprika, smått tärnad
1 tsk färsk chili, smått hackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
Salt och peppar

DSC_0013Ingredienser till ostsåsen:

1 msk matfett
1 msk vetemjöl
3 dl mjölk
50 gram ost, skivad eller smått tärnad
Salt och peppar

Övriga ingredienser till gratängen:

500 gram kycklingfilé
2 stora schallottenlökar, finhackade
1 dl cashewnötter
2 nävar färsk basilika, grovhackat

Gör såhär:

1. Ställ ugnen på 225 grader.

2. Gör tacosåsen. Tärna paprikorna, hacka chilin smått, finhacka vitlöksklyftan och häll över till en mixer. Tillsätt resterande ingredienser till tacosåsen och mixa alltsammans i cirka 10 sekunder.

3. Tillaga ostsåsen. Värm upp en liten kastrull med matfett och vispa ned mjölet. Tillsätt 1,5 dl mjölk och låt koka upp under omrörning. Tillsätt resterande mjölk och låt koka upp. Lägg i osttärningarna som ska smälta och smaka av med salt och peppar.

4. Skär kycklingfiléerna i stora bitar och lägg i en ugnsform.

5. Häll tacosåsen över kycklingtärningarna och sedan ostsåsen.

6. Strö över lökhack och cashewnötter.

7. Ställ in ugnsformen i ugnen och låt stå cirka 20 minuter eller tills kycklingen är fast och vit rakt igenom.

8. Ta ut kycklinggratängen ur ugnen och garnera med färsk basilika.

Servera tillsammans med pasta, ris eller endast en enkel sallad.

DSC_0005

bild2

8 reaktioner på ”RECEPT: kycklinggratäng med chilisås, ostsås och cashewnötter (tacosås)

  1. Hej 🙂

    Hoppas allt är bra med dej & din fina familj!! I morgon förmiddag finns det något till dej inne hos oss 🙂

    ta hand om dej
    många kramar

  2. Vad gott det ser ut. Gillar dina matbilder för du får alltid till dom så bra så man blir ju riktigt sugen på allt du visar haha

    Ja, igår var det både roligt och skönt ute, lite skumt väder. Man såg att det regna, men det kändes inte 😮

  3. Det ser helt fantastiskt ut! 🙂

    Haha jaaa där kan jag nte ta åt mej äran, vi hade varit ute och ätit ;P det var bara tårtan som jag gjorde någorlunda själv, frostingen iallafall haha..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *