I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 16 år, Joshua, 12 år och Alyssa, 7 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Inbakad fläta i luggen, frisyr steg för steg med många bilder

Fläta i luggen har varit väldigt mycket på tapeten våren och sommaren 2010, och  kommer att vara populärt även under hösten.

Det var ett tag sedan jag la ut en frisyr steg för steg och detta beror på allt göra här hemma med två barn samt annat som spelat in förstås. Men jag lovar att bättra mig, för det är ju så himla kul med all respons jag får både på stan som här i bloggen.

Fler frisyrer steg för steg finns kategoriserade under fliken ”frisyrer steg för steg” ovanför headerbilden.

DSC_0059 - Kopia

En bild på mig utanför porten där vi bor.

DSC_0048 - Kopia

Jag hemma hos svärföräldrarna igår kväll.

DSC_0026 - Kopia

Inbakad fläta i luggen fungerar både till vardags som till fest.

P1090013

Såhär fixar du enkelt en inbakad fläta :)

P1080973

Borsta hela håret och gör en snebena. Gör sedan en bena som du drar till precis bakom öronen. Sätt luggpartiet och det håret framåt och knyt resterande hår i en hästsvans.

P1080974

Fukta håret lätt och krama in en liten klick gelé i hela slingan. Använd gärna Passion Shine Gel från Paul Brown Hawaii (produktrecension på den produkten finns här). Ta fram en bred passé längst fram och dela den i tre delar.

P1080976

Börja fläta: ta höger slinga över den som ligger i mitten, så att den hamnar i mitten. Gör likadant med vänster slinga. Och varva därefter höger slinga tillsammans med en bit hår mot mitten och likadant med vänster.

P1080982

Fortsätt att varva tills allt hår är i flätan.

P1080984

Fäst flätan bakom ”osynligt” örat med en enkel hårnål.

P1080994

Färdig!

7 thoughts on “Inbakad fläta i luggen, frisyr steg för steg med många bilder

 1. Åh, jag tycker det är så fint med inbakade flätor, men kan verkligen inte göra någon själv haha. har försökt men det blir bara fult :p

  Vad skönt för Z att få lite egentid och all uppmärksamhet själv :) Egentid är lika viktig för barnen som för oss vuxna.

  Vad tråkigt att det är sista semestedagen, ni får se till att njuta ordentligt idag då 😉 Jag har en vecka till innan jag börjar skolan och karln börjar inte förrän 23.e fuskit! :p

 2. Snyggt ! Den där brukar jag köra ibland med, har även försökt mig på en utbakad fläta, men där tog mitt tålamod slut och jag gav upp :) Då jag i vanliga fall har LUGG och inte en lång lugg så blir det inte ett så stilrent resultat utan lutar lite mer åt ”slarviga” flätan :) Tycker dock att den utbakade är rätt häftig, men som sagt.. Den la jag på hyllan ;P

  Nej det är så att jag jobbar som vikarie, har gjort det ca 1 ½ år nu, vilket betyder ingen betald semester. Så då håller jag mig till att ta vara på mina lediga dagar i stället. Tråkigt, men sant.

  Ha en fortsatt trevlig söndag! :)
  Kram K

 3. Varsågod! :)
  Ja, visst är det så, nu börjar hösten att sakta smyga sig på! Fast jag gillar den tiden på året, så den får gärna komma för mig! :)
  Vad hittar ni på i veckan då?
  KRAMEN

 4. Sådan fläta brukar jag göra på min stora tös när hon tränar eller spelar match…..man får verkligen bort håret från ansiktet!
  Go morron……

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *