Kan man förbereda tårtan kvällen innan, alltså med fyllningar såsom bananmos och vaniljkräm – eller riskerar den att smaka sämre? Ingen grädde förren imorgon, så långt är jag med, men fyllning…? Hmm, bananmoset kan ju bli brunt, eller?
Tacksam för svar,
/Emma-Lou Pesonen
Personligen tycker jag tårtan är godare om den får dra lite innan man äter den.
Tårtbotten får då mer smak och blir inte alls torrt eller så.
Så jag tycker du kan fixa det redan ikväll
Klart du kan, smakerna kommer att bli ännu bättre när dem kan sugas upp i tårtbottnet lite. Spackla med grädden och dekorera en stund innan servering så blir det perfekt. =)
Lycka till!
inte göra det dagen innan! då blir det bara kladdigt o brunt! yaaaiik!
Banan kanske inte är så bra, reagerar med syret som du säger och blir brunt… men vaniljsås borde gå bra. Jag gjorde en tårta förut där jag hade vaniljsås och krossad ananas som fyllning, och det lade jag på dagen innan just för att tårtbotten skulle suga åt sig lite och inte bli så torr. Den tårtan blev stor hit men jag vet inte om det berodde på det eller på nåt annat 😛
Tårtor går ju att äta dagen efter så det är ju inga problem. Men lägg på grädden imorn 🙂
Tror inte att bananmoset blir brunt då jag vet att jag ätit tårtor med bananmos dagen efter 😉 Fast kanske skillnad på om det ligger i tårta eller om det är i en skål?
Hm.. jag tror det är bättre att du väntar tills i morgon. Risken finns ju att bananmoset blir brunt och det ser ju inte så trevligt ut 😉