I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Help me out, please!

Kan man förbereda tårtan kvällen innan, alltså med fyllningar såsom bananmos och vaniljkräm – eller riskerar den att smaka sämre? Ingen grädde förren imorgon, så långt är jag med, men fyllning…? Hmm, bananmoset kan ju bli brunt, eller? 

Tacksam för svar,

/Emma-Lou Pesonen

6 reaktioner på ”Help me out, please!

 1. Personligen tycker jag tårtan är godare om den får dra lite innan man äter den.
  Tårtbotten får då mer smak och blir inte alls torrt eller så.
  Så jag tycker du kan fixa det redan ikväll

 2. Klart du kan, smakerna kommer att bli ännu bättre när dem kan sugas upp i tårtbottnet lite. Spackla med grädden och dekorera en stund innan servering så blir det perfekt. =)
  Lycka till!

 3. Banan kanske inte är så bra, reagerar med syret som du säger och blir brunt… men vaniljsås borde gå bra. Jag gjorde en tårta förut där jag hade vaniljsås och krossad ananas som fyllning, och det lade jag på dagen innan just för att tårtbotten skulle suga åt sig lite och inte bli så torr. Den tårtan blev stor hit men jag vet inte om det berodde på det eller på nåt annat 😛

 4. Tårtor går ju att äta dagen efter så det är ju inga problem. Men lägg på grädden imorn :)
  Tror inte att bananmoset blir brunt då jag vet att jag ätit tårtor med bananmos dagen efter 😉 Fast kanske skillnad på om det ligger i tårta eller om det är i en skål?

 5. Hm.. jag tror det är bättre att du väntar tills i morgon. Risken finns ju att bananmoset blir brunt och det ser ju inte så trevligt ut 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *