I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Läsarmejl!

Hej. Jag hittade din blogg idag och den har verkligen hjälpt mig tror jag. Jag tvättar mitt hår varannan dag och gjort det snart i 2år och innan tvätta jag det varje dag. Men jag läste i en bok/tidning att man kan tvätta håret med endast balsam i 2 -4 veckor så ska hårbotten bli bättre. Testade det och mitt hår blev faktikst bättre ett tag . Men nu tänkte jag testa det du gör (?) schampoo max 1 gång i veckan, hårinpackning 1-2 gånger i veckan och balsam om jag behöver tvätta håret någon mer dag. Tack för en jättebra blogg, den kommer jag att fortsätta titta in på.

SVAR från Emma-Lou: Hej! :-) Vad kul att du gillar bloggen! Försök att minska ned hårtvättandet till max två gånger i veckan, helst 1 gång per vecka. Jag tvättar inte ens mitt hår en gång per vecka 😛 Man gör det till en vanesak, det vill säga att man vänjer hår och hårbotten 😉 Använd kemikaliefria produkter och förvänta dig att det tar mellan 2-6 veckor innan du märker någon skillnad. Om ditt hår känns väldigt fett de första veckorna, kan du fusktvätta med torrshampoo. Mitt hår klarar inte av endast balsam tyvärr, men jag vet att balsammetoden fungerar för andra :-) Det är som sagt olika för vardera person, så var inte rädd att prova.

Tack för ditt mejl,

/Emma-Lou Pesonen

3 reaktioner på ”Läsarmejl!

 1. Hej där,
  Underbara sommar, inte sant!
  Skönt. Men, lite mer moln, tack :)
  Nej, fantastiskt gott, ”en ska inte klage”.
  Ja, precis, Rotari finns som bubbelrose´.
  Finns ju som vanlig bubbel också.
  Hoppas ni har en skön vistelse på landet, det ser så ut.
  :-)
  Vi hörs och ”uppdaterar” snart!
  //Anne

 2. Hej! Såg att du skrev att du tvättar ditt hår max 1 gång i veckan. Hur blir ditt hår efter en vecka? Jag tvättar mitt hår varannan dag för att slippa att det blir fett och stripigt närmast håtbotten. Känns inte alltid bra att behöva tvätta så ofta. HUr ska man bära sig åt?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *