I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Läsarfråga: hur förhindra att håret känns som svinto i topparna?

Har du några tips att förhindra att mitt hår känns som svinto i topparna? Jag klipper mig var 6-8:e vecka.

solhattSVAR från Emma-Lou: Klipp bort kluvna toppar och fuktbomba håret med inpackning två gånger i veckan. Gör även din egna balsamspray, recept finns HÄR! Strunta i att slinga/ljusa upp håret denna årstid, då håret kommer att blekas naturligt i och med solens strålar. Mörkare färger kommer att se dassiga ut efter någon vecka, då solen bleker håret. Skippa allt vad värmetänger heter och låt istället håret självtorka. Använd solhatt och undvik på samma gång värmeslag.

Fler tips när det gäller hår och sommar finns HÄR! Andra hårtips, produktrecensioner m.m. finns kategoriserat under flikarna ovanför headerbilden.

One thought on “Läsarfråga: hur förhindra att håret känns som svinto i topparna?

 1. Okej, jag behöver typ hjälp.
  Asså, jag har vågigt hår så typ en blandning av platt och lockigt fast mer åt det lockiga hållet.
  I alla fall. Jag plattade förut mitt hår och så sen så var det inte efter ett ganska långt tag som jag fattade att det fanns värmeskydd så det var bara i slutet av min plattnings-period som jag använde det. (Dumt jag vet)
  Jag har slutat att platta mitt hår helt och hållet. Mest bara p.ga. det blir så frissigt m.m. och så har jag insett att mitt hår kan vara snyggt utan att använda värmeverktyg också.
  Så nu är mitt hår väldigt nött och livlöst.
  Jag använder TRESemmé salon silk shampoo och balsam och sen så har jag ett cocos leave-in-balsam från Booths och sen så en hårolja från Redken All soft.

  Jag använder shampoot och det normalt ca. 2gnr i veckan sen så tar jag leave-in-balsamet varje kväll och morgon när jag borstar mig för annars så blir det frissigt och typ tjockt…?
  Och oljan använder jag kanske 2gnr i veckan det också.

  Men mitt hår vill ändå inte leva typ? Det blir frissigt och statiskt.
  Gör jag något fel eller är det något jag inte tänkt på?
  Snälla hjälp.

  //Klara.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *