Fisk är ju himla gott och nyttigt, framförallt lax – inte sant?! Därför ser vi till att äta det ungefär två gånger i veckan (fler fiskrecept finns HÄR!). Nu var någon månad sedan jag publicerade ett wokrecept (fler finns HÄR!), men det ska jag bättra mig på. Fler recept finns kategoriserade under ”bak- och matrecept”.
Ingredienser till 4 portioner:
Ris till 4 portioner
Olivolja
400 gram färsk/tinad lax, skinn- och benfri, skuren i kuber
Allt grönt från 1 vårlök, strimlat
1 stor morot, tärnad
1 stor röd paprika, tärnad
1 msk honung
1 msk mörk soya
1 dl vatten
Salt och peppar
Gör såhär:
Sätt igång ris och hetta upp en stekpanna tillsammans med lite olivolja. Skär laxen i 1-centimeter stora kuber. Fräs laxbitarna på hög värme om alla sidor i ett par minuter och tillsätt vårlökshack, morots- och paprikatärningar. Lät stekas någon minut och smaksätt med honung. Tillsätt soya och vatten till stekpannan och låt puttra 2 minuter. Salta och peppra lätt.
Servera genast.
ser himla gott ut. Synd att inte min sambo gillar fisk. Men kanske skulle kunna göra samma fast med kyckling istället=)
nej, inte sant 😛 hihi..skojar liiite..men jag gillar inte fisk! eller jo makrill från fiskbilen är naajs!
herregud, jag har spelat golf idag! om du sett mig hade du skrattat ihjäl dig! för det gör jag åt mig själv..piiinsam!
Låter riktigt mumsigt ju! Ska nog pröva på det någon dag..
Dock är jag vegeterian, men det går säkert bra att ta bort och lägga till något annat istället för fisken. 🙂