I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

Het kycklingsoppa med inslag av tomat, till sjuklingen, recept + bild

d5000 1691

Till lunch blev det en het ”chicken soup” till lilla mig. Hur ska jag uttrycka den vara; sjukt underbart god och samtidigt lenande mot halsen och bra verkande mot den jobbiga hostan. När jag är sjuk, tappar jag aptiten. Men denna soppa blev alldeles perfekt med dess få ingredienser. Fler soppor finns det recept på HÄR! och andra maträtter finns kategoriserade under fliken ”bak- och matrecept” ovanför headerbilden.

Ingredienser till 2 portioner:

100 gram fryst kyckling
½ grönsaksbuljongtärning
1,5 liter vatten

1 liten morot, tunt slantad
2 cm färsk ingefära, skivad
1 tsk färsk chili, hackad
5 cm purjolök, skivad
5-7 körsbärstomater
2 msk tomatpuré
Peppar

Gör såhär:

1. Koka upp den frysta kycklingfilén med 1,5 liter vatten och buljongtärningen. Låt koka under lock på medelvärme i 10 minuter.

2. Skiva och hacka under tiden chili, ingefära och morot.

3. Ta upp kycklingfilén och strimla den, lägg sedan tillbaka till soppvattnet.

4. Tillsätt sedan resterande ingredienser till soppan och peppra lätt. Låt puttra på medelvärme under lock i 20 minuter.

7 reaktioner på ”Het kycklingsoppa med inslag av tomat, till sjuklingen, recept + bild

  1. Att baka in saker i smördeg är ett ypperligt sätt att piffa till, men samtidigt göra det enkelt. Vi kunde dagen efter ta med knytena på picknick – hur bra som helst!

    Hoppas du får krya på dig!!

  2. Du verkar trög (<- ej förtal!). Jag vet inte vad du menar med att du godkänner dem, men det du har skrivit nu är inte det jag läste igår.

    Vet inte vem Tyra är, men försök läsa min post igen, så kanske du förstår. Skriver jag en blogg om att du är dum i huvudet och cp-skadad, är det inte förtal!

    Du är bortåt 30 år och har nu åtskilliga gånger dragit mig vid näsan. Är det så jävla viktigt kan jag skicka ett mejl där jag går ut med mitt namn och personnummer, viktigpetter.

    Svara på det jag skrev, det är du som kringgår!

    SVAR:

    Utan att behöva vara otrevlig på något vis, ska jag besvara din ohyggliga kommentar:

    1. Det var i ”Tyra-inlägget” du såg min kommentar. Det var Tyra som kallades för mytoman, hon på den bilden där det stod ”mytoman” med röd text. Hennes namn stod klart och tydligt med i ”dissen”.

    2. Jag godkänner alltid kommentarerna innan de publiceras synligt för andra. När kommentarerna postats in till min blogg, avvaktar dessa godkännade innan de publiceras på bloggen. De ligger alltså under ”ogranskade kommentarer”, dvs. ”väntande”.

    3. Du måste nog läsa på vad förtal är för något: ”1 § Den som utpekar någon såsom brottslig eller klandervärd i sitt levnadssätt eller eljest lämnar uppgift som är ägnad att utsätta denne för andras missaktning, dömes för förtal till böter” Det spelar ingen roll om det ”bara” är en blogg skitsnacket skrivs på.

    4. Har inte bett dig om ditt personnummer och jag drar dig ej vid näsan.

    5. Jag är 27 år fyllda år 2010.

    Du ballar ju ur fullständigt och blir otrevlig med dina antaganden, påståenden och svordomar. Nu avslutar vi den här ”konversationen” som ändå inte leder någonstans. Punkt.

  3. Varför skall man koka kycklingen först, och sen ta upp den och strimla den? Kan man inte strimla den från början och koka rubbet bara?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *