I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Krämig fisksoppa (laxsoppa), recept + bild

d5000 1662

Det här receptet är främst dedikerad till min mor, då hon blev helt såld på den. Soppan är väldigt god och framförallt snabblagad. Fiskrecept finns HÄR! och sopprecept HÄR! Mina andra hundratals recept finns kategoriserade under fliken ”bak- och matrecept” ovanför headerbilden.

Ingredienser till 4 portioner:

1 msk matfett
1 påse kryddmix ”creamy fish soup” från Santa Maria
3 dl grädde
5 dl vatten
1 stor röd paprika, urkärnad och tärnad
400 gram lax, utan skinn och ben, skuren i kuber

Gör såhär:

Värm matfettet i en kastrull. Tillsätt kryddmix, vatten, grädde och paprika. Koka upp soppan,  lägg i fisken och låt småputtra under lock på medelvärme i 5 minuter.

13 reaktioner på ”Krämig fisksoppa (laxsoppa), recept + bild

 1. Mums, och jag som är hungrig.. Haha.

  Sv: Jo jag tycker det med, men jag trodde inte det började så tidigt..

 2. Mamma brukar också göra nån fisksoppa alla älskar, men jag kan inte förstå det…

  sv: Tack :) Ja en tjejkväll kan nästan inte bli dålig! Mycket gott och trevligt sällskap :)

  Vad kul :)

 3. Ja, de gör ju reklam för den frysta sparrisen på tv. Har också tänkt jag skulle prova den. Du kan ju berätta när du provat och säga vad du tycker… :)

 4. Borde tipsa min mamma om denna. eller kanske lagga till familjen Hmm haha du ger så mkt goda tips 😀 A mi me gusta 😉

  Nej men nej. haha om jag druckit vatten så skulle jag ju kissa på mig xD haha 5 timmar utan vatten blev det.. men en cheeseburgare och äpple blev det ist xD

  JAG ser nu.. Nya designen ser grym ut efterso du gjort den själv. haha kanske också ska ta tag i min.. men naaeeh xD 😛
  PUSS

 5. Åh det där receptet var så enkelt att t.om jag skulle klara av att laga den :-) Ska testa nån dag, perfekt med enkla luncher (och snabblagade!) nu när man är mammaledig.

  SVAR: Gör det! Mat ska vara gott och snabblagat :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *