I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Min hy blir lätt blank, den är torr och jag har finnar, HJÄLP!

Hej, jag har kollat lite i din blogg, däribland om produkterna du skriver om. Har du du något att rekommendera mig? Just nu använder jag ACO:s från Apoteket, men jag tycker inte att de hjälper. Har tidigare även använt Mary Kays, men tycker inte att de heller hjälper. Jag har alltid tyckt att min hy känns fet, men på ett Mary Kay Homeparty sa säljaren att jag har normal ny. Om jag går utan smink en dag, så blir jag blank i ansiktet efter 1-3 timmar, och då har jag rengjort ansiktet innan. Det är samma sak när jag sminkar mig, jag blir liksom blank hur jag än gör? Jag använder förresten Loreal True Match Foundation. Även om jag blir blank, så kan jag känna mig torr, speciellt om näsan så kan man se hudflagor. Sedan jag började med ACO:s produkter, har jag fått fler finnar och pormaskar.

Jag vill hitta ett annat märke, kan du hjälpa mig?

SVAR från Emma-Lou: Hej! För det första måste jag påpeka att du inte alls har normal hudtyp, utan snarare en blandhy. Dessutom innehåller tyvärr många av ACO:s produkter ämnen som inte alls är bra för kropp, hud och hår – checka därför ingredienslistan noga! Du ska absolut gå över till kemikaliefria produkter.

Jag besvarade nyligen en liknande läsarfråga och jag hänvisar dig till dessa inlägg. Jag vill att du läser igenom båda inläggen med dess tillhörande kommentarer där ytterligare tips finns, samt att du läser mina länkhänvisningar:

* Hjälp, min hy är katastrof!
* Vad glad jag blir :-) (uppföljning av produktrecensioner från en läsare)

Lycka till nu! /Emma-Lou

En reaktion på ”Min hy blir lätt blank, den är torr och jag har finnar, HJÄLP!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *