I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

Kycklingwok (red, röd curry kryddad) tillsammans med bl.a äggnudlar och kokosmjölk, recept + bild

d5000 1290

Hemma hos oss är det olika rätter varje dag, alltifrån svensk husmanskost, italienskt eller asiatiskt. Häromdagen tog vi oss till Asien igen, och gjorde en enkel, men god wok. Maträtten ovan tog mig cirka 20 minuter att tillaga, inkluderat alla dess förberedelser. Kryddmixen med röd curry, blir inte farligt stark alls, utan mer en ganska mild smak med lite sting. Fler wokrecept finns HÄR! och mina andra matrecept finns kategoriserade under fliken ”bak- och matrecept” ovanför headerbilden.

Ingredienser till 4 portioner:

120 gram äggnudlar

Olivolja
400 gram färsk kycklingfilé, tunt strimlad
Paneng Red Curry Spice Mix (Santa Maria)
1 stor morot, tunt strimlad
1 dm av det gröna på en purjolök, strimlat
1 burk kokosmjölk (ca 400 gram)
ca 100 gram squash, tunt strimlad

Gör såhär:

Koka upp nudlarna enligt förpackningens anvisningar och häll av allt vatten när det är klart. Hetta upp en stekpanna tillsammans med lite olivolja och fräs kycklingstrimlet. Tillsätt kryddmixen och rör om ordentligt. Blanda ned morot och purjolök i stekpannan och låt fräsa tills purjolöken mjuknat. Häll över kokosmjölk och squashstrimmel till stekpanna, låt koka upp och sedan puttra i cirka 3 minuter. Blanda ned de färdiga nudlarna i woken och servera genast.

Smaklig måltid!

5 reaktioner på ”Kycklingwok (red, röd curry kryddad) tillsammans med bl.a äggnudlar och kokosmjölk, recept + bild

  1. Mums! Jag brukar inte vara så seriös att jag fixar grönsakerna själv. Vi köper påse med färdig wookmix 😉

  2. Javisst är det skönt att bara slappa lite 🙂

    Han var ganska nyvaken på bilden 😉

    God mat som vanligt ju.. nu blev jag hungrig, har inte hunnit (orkat) äta än :p

  3. Ja, hon har ju precis upptäckt att allt inte är bra och snällt här ute i världen! Haha! Men allt är ju inte heller farligt. Man får ju försöka förklara lite (så gott det går och så att dem små förstår). Men men, det ”växer väl bort” snart det med. Dem går ju igenom massa olika perioder i utveckligen har jag märkt! 😉
    Ja, visst är dans skoj? Har du dansat mycket? Isåfall vad?
    KRAM

  4. Perfekt,snabbt,gott och enkelt så det ”knycker” jag, eftersom jag är en riktig receptsamlare.Gäller bara att hinna laga igenom allt också. Insperation och nya idéer behövs alltid.
    Ha det fint vännen,
    Kramiz!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *