I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

Hur du fönar håret – steg för steg

 

glife.seDet är ofta jag får förfrågan hur man fönar håret på bästa sätt och i detta inlägg följer en simpel guide. Dock är det svårare att förklara i teorin än vad det är att visa i praktiken.

Håret ska vara rent och fuktigt när du påbörjar föningen, så alternativt kan du shamponera håret innan och låta det självtorkasmått i någon kvart invirat i en handduksturban. Håret skall ej vara genomblött.

Håret får inte vara tovigt, utan ska vara ordentligt genomborstat. Då håret är fuktigt och uppmjukat ska du borsta ut hela håret försiktigt innan du tar dig an rundborsten. Applicera en värmeskyddande produkt så att du skyddar håret mot fönens värme eller blås med kalluft.

Dela upp håret i fyra sektioner, som du sedan fäster med clips så högt upp det går.

happyhair.seBörja med en av sektionerna. Du börjar alltid underifrån. Passé för passé fönar du, bakifrån och ner till topparna, tills det är riktigt torrt.

Ju högre du fönar, desto mer volym. Fönar du i 45 grader, blir det alltså inte lika mycket volym som det skulle bli vid 90 grader.

Spraya avslutande med en lätt spray, så håller frisyren!

Tänk på:

→ Ha inte i balsam eller hårinpackning innan volymföning.
→ Ju större fönborste, desto mer volym.
→ Övning ger färdighet, så räkna med att upprepa proceduren tills tekniken sitter.

Fler frisyrer steg för steg samt annat inom hår och skönhet finns kategoriserade under flikarna ovanför headerbilden.

9 reaktioner på ”Hur du fönar håret – steg för steg

  1. sv; tack tjejen 🙂 ja fy..jäkla skit! Ja de gör jag 🙂 vet dock hur de blir då min epilator skulle följt med min mormor IMORGON hit med ett flyg.. men nej, allt är ju inställt pga vulkanenskiten.. blää.puss

  2. nu har jag precis läst ikapp lite i bloggen som jag missat sen igår, du är en kvinna i full fart! Jätteroligt med tävlingen du är med i, jag hejar på dej 🙂 Och ännu roligare med paket på posten! Man får unna sig lite onödigt ibland tycker jag, det är bara roligt.

    Jag vill också få lite färg! Man känner sig fräschare när man har lite bränna 🙂 Men jag har sett en del som solduschat, och de är ju alldeles orangea efteråt, blir man alltid det?

  3. Ingen fara vet du! Jag tar aldrig illa upp 😉 Yes jag har tagit korten själv, så trots att det är nån sån där antiskak- grej på kameran så blir en del lite suddiga. :/ Men min käraste tycker att bloggandet är lite löjligt, så jag har inte velat be honom hjälpa mej. Jag kan själv, som barnen brukar säga haha..

    Okej, det kanske vore nåt att testa! Är ju mycket skonsammare mot huden än att ligga och steka i solen eller solariumet =)

  4. Skönt att han gillar det nu! Jag skriver aldrig om Markus eller lägger ut bild på honom längre, mest för att han inte vill det. Så jag har lovat att hålla honom utanför bloggen, och först var han väl lite skeptisk men har fått höra från flera håll att jag faktiskt hållit mitt löfte. Så nu har han lugnat sig lite. 🙂

    Vad har du för planer för kvällen då?

  5. Va skönt att bara ta det lugnt! Det ska jag också göra. Ska alldeles strax lägga ifrån mej datorn och parkera mej i liggställning på soffan 🙂

  6. heta diskussioner ikväll ser jag framsidan..men att ge och få kritik är inte alltid det lättaste för alla uppfattar ju saker och ting olika.

  7. Jättefin blogg. Och bra tips för hur man ska föna håret, det ska jag definitivt prova imorgon bitti. ;D

    SVAR: Tackar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *