I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Gör ditt egna rosenvatten, recept + bild

d5000 981

Inte för att jag dissar Rosenseriens rosenvatten, absolut inte! Deras kemikaliefria produkter har fått mig på helt andra banor vad det gäller skönhetsprodukter överhuvudtaget! Och just därför har jag komponerat ihop mitt egna recept på rosenvatten. Som jag tidigare har skrivit i bloggen, så återfuktar rosenbladsextrakt såväl som det skyddar och ger lyster till hyn. Då vanligt vatten är uttorkande i längden, kan det vara utmärkt att varva med rosenvatten, speciellt såhär års när klimatet gärna gör huden torr.

Ingredienser:

50 gram rosenblad, kronbladen
125 ml vatten

Gör såhär:

Koka upp vatten i en kastrull. Finhacka rosenbladen och lägg dem i en skål. Häll det kokande vattnet över rosenbladshacket och låt stå i 10-12 timmar. Sila bort rosenbladshacket och häll sedan upp i en sprayflaska som du låter förslutas väl. Förvara sedan i kylskåp. Rosenvattnet håller ett par veckor väl förslutet inne i kylskåpet. Lindex har små sprayflaskor om 100 ml per styck.

Läs gärna mina andra skönhetsrecept, ansiktsmasker, hårinpackningar med flera. Alltsammans finns kategoriserade under fliken ”SKÖNHETSRECEPT” ovanför headerbilden.

20 thoughts on “Gör ditt egna rosenvatten, recept + bild

 1. Hejje, nu var det länge sen jag skrev en rad…
  Vill bara påpeka att du måste ta rosenblad från egen trädgård. De massproducerade rosorna, eller blommor över huvud taget, man köper i blomsteraffären är besprutade med diverse medel för att hålla sig fina länge och för att hålla bort ohyra. Allt annat än naturligt. Fast det kanske är därför du är så himla snygg. :-) Och det var en äkta komplimang, så sug i dig, vi kvinnor brukar inte slösa på såna över andra kvinnor.
  Kramar från Marie i Värnamo

  SVAR: Tack så mycket för rådet (det är ju faktiskt logiskt när man tänker efter, men ändå tänkte jag inte på det alls!) och komplimangen!

 2. Vad roligt att du skapat ditt eget recept på rosenvatten! Använder du krav-rosor?

  kram

  SVAR: Jag har egna rosor på uteplatsen faktiskt. Just nu är det bara knoppar på dem, men snart så :-)

 3. Vad roligt att göra eget.=) Fast man måste ha tillgång till rosor förstås.

  Haha ja jag får försöka komma ihåg det. Ibland har jag verkligen minne som en guldfisk.=)

 4. Kan riktigt känna doften av rosorna bara man ser bilden.

  Sv: Vi ska till danmark över påsken. Stora tösen ska spela i en handbollscup med sitt lag. Lillfisen å jag tar in på hotell å stora tösen å gubben sover med laget i en skolsal. Hoppas de går å skämma bort sig lite i allafall…..hotellfrukosten ingång ju så där kommer man ju å njuta!!!

 5. Det där låter bra och du är så himla duktig du med allt som du gör själv!:)

  svar: Ja och det är överläppen som är liten på mig så det är ju bra;P

  /E

 6. Sv: Det e inte klackarna som e mitt beskymmer.. Jag e känd för att gå i höga klackar.. Köper minst 10 cm.. eller så ska det inte vara några klackar alls.. hehe
  Det e att jag inte känner mig bekväm i fin klänning på nattklubb.. heheh. Kankse framförde mig dåligt på det.. Hade bara G i svenska..:P För jag inte alltid hade så bra samanhang.. o lite mer då..:P

 7. Ja ett vackert pynt förgyllar alltid ens vardag, om de är blommor eller nåt annat skoj.
  Räcker man ändrar om lite i hyllan, bordet.
  Du e go du du är som en ros
  kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *