I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Påskpyssel: massor av tips inför pyssel till påsk

P1100482

Läste precis igenom reklamen för ÖB denna vecka och såg att de minsann kör hårt på liknande påskpyssel även detta år. Förra året köpte jag en hel del pysselmaterial därifrån och det var väldigt billigt, så ta er en titt där. Som exempelvis påskfjädrar kostar 3:-/paket. Dessutom kan jag rekommendera er att besöka Rusta, för även de har fina påskservetter (40 st för 14,50:-) samt annat fint till påskpynt. Panduro har även dem en hel del fint, men där är det också dyrt!

Påskpyssel finns HÄR! För andra pyssel, kika ovanför headerbilden där kategorierna finns, under ”PYSSLA MERA” finns alla pyssel kategoriserade.

11 thoughts on “Påskpyssel: massor av tips inför pyssel till påsk

 1. Tänk om man hade plats för ett bubbelbadkar… vore inte dåligt. :) haha.

  Ja, var nära att klara tentan. Jag räknade fel först och fick det till 34 av nån anledning, och var jätteglad i 30 sek innan jag bestämde mig för att räkna med miniräknare… suck. Vissa var slarvfel också, det gör saken ännu värre.

 2. Vad mycket pysselgrejer :) Då kommer ni att pyssla mycket i veckan?

  Jag vet inte om vi ska gå nåt på torsdag, det beror lite på hur Izabellas humör är 😉 Men jag tror nog hon vill gå.. :)

  Hoppas ryggen din blir bättre snart, för det är ett rent helsike att gå med ryggont!

 3. Hej Emma-Lou!

  Ville bara säga TACK för tipset där man kunde ansöka att bli bloggare på familjeliv om barnmat! Jag blev antagen!!! Det ska bli väldigt roligt med tanke på att jag alltid lagat min sons mat själv och är kräsen med vad han stoppar i sig. Detta är ett ypperligt tillfället för mig att kunna påverka!

  Så tack för ditt heta tips!! Det var 800 ansökare och tre blev uttagna.

  GLAD PÅSK!

 4. Pysselfia :-) jag har kollat igenom ert pyssel & det är så vackert!!!

  Meja påskpysslade på dagis i ”gruppen” i torsdags & jag var bara tvungen att ifrågasätta varför de använde fjädrar till kycklingarna 😀 som gammal djurrättare kan jag bara inte låta bli 😀 så jag tänkte fråga dej om det är något du tänker på?

  Nu hoppas jag att du känner mej så pass bra att du kan ta detta på rätt sätt :-)

  Pyssla på & sprid er kreativitet!
  kram

 5. Du är så himla skön! Jag gillar dej starkt för du hugger på betet & är beredd att diskutera & det gillar jag skarpt!

  Jag tänker så här: Fjädrar & dun kommer ju från fåglar & de tas bort på en rad olika sätt, en del vill ju gärna tro att fjädrar kommer från fåglar som redan dött för att bli mat, men så är ju inte fallet! De kommer från fåglar som avlas för att producera fjädrar & dun & de plockas av, under våld naturligtvis, med jämna mellanrum. Fjädrar är fjädrar & dun är dun, det finns lixom ingen mellanting. & vad jag frågade fröknarna på dagis var: Varför de använde dun när man vet hur illa fåglarna blir behandlade. ”Ja, men det ska vara dun & fjädrar till påsk” Men så är det väl ändå inte?! Jag ifrågasätter inte firandet i sej (just nu ;-)) utan att man rutinmässigt använder fjädrar & dun ”för att det ska vara så”.

  Meja har gjort en liten kyckling på dagis av vaddkulor & den har en fjäder i rumpan, det kommer att vara den enda fjädern i det här huset! & jag gillar inte tanken på att den ska stå här & statuera ett exempel över människans ignorans gemte djuren…det är ju så jag ser på saken 😀 jag vill att hon ska tycka som jag (;-)) att fjädrar ska sitta på fåglarna, de levande & välmående fåglarna, inte på nån figur som kommer att ligga i förrådet 51 ½ vecka per år.

  Det är väl så jag tänker, i korta drag :-)

  tack för att du finns där ute i bloggosfären!
  kram

  SVAR: Haha, du vet att jag hugger direkt, gillar verkligen att konversera om saker och ting. Skulle man inte göra det, har man nog inte en aning om vad som sker ute i den stora vida världen! Just därför kastar jag exempelvis ALDRIG tuggummi på marken, eftersom fåglar kan tro att detta är bra mat – men tuggummit fastnar och klibbar igen munnen. Och vad som sker därefter är ju bara att fasa inför!

  Som jag tidigare skrev till dig, så har jag inte alls tänkt i den banan vad det gäller påskfjädrar. Men de jag har hemma och de jag ser i affärerna är inte riktiga fågelfjädrar, utan fejkade :-) Jag har själv arbetat inom barnomsorgen och inte uppmärksammat att något riktigt dun användes på de förskolor jag fanns på.

  Det är ett intressant samtalsämne, tycker jag. Jag ska pynta påskriset under morgondagen och göra påskfint här hemma – och vet du vad!? Jag kommer från och med nu att skippa påskfjädrarna och inte inhandla fler sådana i påskriset, bara för att! :-) Även om jag tycker att kycklingar är supersöta och gärna pysslar ihop sådana (och inte använder mig av dun själv), så kan faktiskt jag anpassa mig lite också. Jag kommer att fortsätta göra egna kycklingar på bild till påsk, för mig hör det väl till. Men jag kan införa ett nytänkande genom att göra kycklingar UTAN fjädrar. Mitt egna pyssel med kycklingarna på grästmattan har ju inga fjädrar, men ändå ser folk att det är kycklingar de ska föreställa.

  Tack för att du också finns i bloggsfären :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *