Igår kväll gjorde jag iordning en sats köttfärssås som jag blandade ut i portioner med ris, potatismos (potatispuré) såväl som pasta 🙂 Det blev totalt tre olika sorters rätter om många portioner – snabbt och enkelt kirrat. Bra va? 🙂 En rätt blev uppäten vid lunch och ännu en väntar till middag. Resterande är infrysta. Fler barnmatsrecept finns kategoriserade stegvis under fliken ”BARNMAT” ovanför headerbilden.
Ingredienser:
250 gram färs, upptinat/färskt
1 stor morot, skuret i tärningar
100 gram körsbärstomater, skivade
50 gram kålrot, skuret i tärningar
1 liten gul lök, hackad
½ tsk torkad basilika
½ tsk torkad oregano
2 msk smör/matfett
Gör såhär:
Koka upp vatten i en kastrull. Tärna, skiva och hacka grönsaker, lök m.m. Låt alla ingredienser (förutom matfettet) koka tillsammans med lite vatten cirka 10 minuter under lock tills köttet är genomkokt och rotfrukterna är mjuka . Spara vattenspadet och tillsätt i behov, mixa sedan alltsammans tills det blir nästintill puré. Häll över till en skål, blanda i smör och låt svalna. Servera och frys in resten portionsvis.
Såhär gör vi med Philips ångkokare (som gör att maten behåller mer näring, läs mer här):
1. Tärna, skiva och hacka rotfrukter, lök m.m.
2. Häll alla ingredienser (inte matfettet) i tillbringaren och vänd till ångkoksfunktion.
3. Häll i 200 ml vatten i behållaren på baksidan.
4. Sätt igång ångkokaren som kommer att stå i cirka 20 minuter. Den ger ifrån sig ett pip och brummande ljud när ångkokningen är färdig.
5. Låt stå i cirka 2 minuter, tills all ånga är borta.
6. Häll över spadet till en skål.
7. Vänd till mixerposition och mixa 2-3 gånger, ungefär 10 sekunder per gång.
8. Tillsätt spad efter behov (börja med 1 dl).
9. Häll över till en skål och blanda i smör.
10. Låt svalna och servera.
11. Frys gärna in i portionsvis.
Gör storkok så sparar du tid och ork.
Haha skönt att slippa ha abstinens :p
Tråkigt att du har ont i ryggen 🙁 Hoppas du har fått vila något nu under dagen 🙂
Vilka smidiga påskkort du gjort i inlägget nedan och hoppas ni får en trevlig runda på torsdag 🙂
sv: ja, det är riktigt mumsigt också 🙂
hoppas du får en bra dag nu!
kram
Sv: Ja visst är dom! Tack så mycket!
Ja riktigt roligt med paket, älskar verkligen att få paket.=)
Ja det förstår jag.=) Så det är på torsdag ni ska gå påskkärring? Lyckas aldrig lära mig villken dag man gör det och villken dag som det är dags för påskägg.=)
Hej. Ville bara tipsa om en tävling som jag har i min blogg.
Vore kul om du ville vara med och kanske även länka från din sida? 🙂
är våran bröllopsdag så det är inget jag får varje dag, men där vi bodde förut åkte han förbi en blomaffär på vägen hem då blev det nog varje vecka nästan men nu e de mindre
Hej hej!
Jodå jag följer din blogg slaviskt och har testat en del av dina maträtter bland annat kycklinglasagnen som Lucas älskade:)
Är så kul och testa nya maträtter när fantasin tryter här hemma!
Må så gott! Kram!
tack, hur länge har ni varit gifta och tillsammans?