Visst ser det gott ut? 🙂 Jag lovar att sonen tyckte om denna maträtt 🙂 Fler barnmatsrecept såväl som fruktpuréer finns kategoriserade under fliken ”BARNMAT” ovanför headerbilden.
Ingredienser:
1,5 dl ris (i okokad mängd)
250 gram broccoli
1 stor morot
1 dm purjolök
200 gram kött ex gris eller nöt
1 tsk timjan
3-4 msk matfett/smör
Gör såhär:
Sätt igång riset enligt förpackningens anvisningar.
Tärna köttet och låt koka i cirka 15 minuter. Köttet är färdigt när det är ljust helt igenom. Häll av vattnet och spara 2 msk av spadet.
Skär broccolin i små buketter, strimla purjolöken och tärna moroten. Låt koka i virka 15 minuter och häll därefter av allt vatten förutom 2 msk.
Blanda broccoli, purjolök, morot och kött och mixa sedan till grötig konsistens – inte puré men heller inte bitar. Anpassa spadet efter behov. Häll över till en skål och blanda i matfett. Blanda ned riset och låt svalna, servera en portion och frys in resten.
Såhär gör vi med Philips ångkokare (som gör att maten behåller mer näring, läs mer här):
Steg 1:
1. Skölj och skala moroten, skär broccolin till mindre buketter samt strimla purkolöken.
2. Häll över till tillbringaren och vänd till ångkoksfunktion.
3. Häll i 150 ml vatten i behållaren på baksidan.
4. Sätt igång ångkokaren som kommer att stå i cirka 15-20 minuter. Den ger ifrån sig ett pip och brummande ljud när ångkokningen är färdig.
5. Häll över morot, broccoli och purjolöken till en tallrik.
Steg 2:
1. Tärna köttet till små bitar.
2. Häll i tillbringaren och vänd till ångkoksfunktion.
3. Häll i 200 ml vatten i behållaren på baksidan.
4. Sätt igång ångkokaren som kommer att stå i cirka 20 minuter. Den ger ifrån sig ett pip och brummande ljud när ångkokningen är färdig.
5. Låt stå i cirka 2 minuter, tills all ånga är borta.
6. Häll över spadet till en skål.
7. Tillsätt potatis- och morotsbitarna till behållaren.
8. Vänd till mixerposition och mixa 2-3 gånger, ungefär 5 sekunder per gång. Det ska bli något grövre konsistens än puré, men ändå inte bitar.
8. Tillsätt spad efter behov.
9. Häll över till en skål och blanda i smör.
10. Låt svalna och servera.
11. Frys in resten portionsvis.
naaw, du är duktig du! 🙂
sv: lite is fläckar kvar bara, sen är det bart…underbart!!! 🙂
kramen