I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Läsarfråga: vad göra åt mitt fettiga hår?

188Har du bra tips för hår som snabbt ser fettigt ut? Tvättar jag inte håret varje dag så ser det fettigt ut och jag kan inte tvätta varje dag heller för har haft problem med eksem i hårbotten… sååå tips tack! :) Du verkar kunnig inom hår.

Svar från Emma-Lou:

Anledningen till att ditt hår lätt blir fettigt har du svarat på själv; det är för att du tvättar håret för ofta, vilket leder till att talgproduktionen (vårat naturliga fett som ger håret dess lyster) ökar. Försök att minska ned hårtvättandet till maximalt två gånger per vecka. Till en början kan du fusktvätta med ett torrschampoo mellan de vanliga hårtvättarna.

I och med eksemen i hårbotten, tycker jag att du ska byta till ett kemikaliefritt schampoo, vilket kommer att vara milt för din hårbotten. Rosenserien har ett bra proteinschampoo som du kan prova på. Detta schampoo passar till hela familjen och du behöver bara en liten klick att rengöra håret med.

Läs mer om torrschampoo klicka här.
Läs min recension av proteinschampoot, klicka här.

Rosenseriens produkter finns att beställa här.

Har du en fråga om hud eller hår, är du välkommen att ställa mig den så besvarar jag den i ett blogginlägg så utförligt jag kan. Vem vet, kanske finns just din fråga i något av mina redan publicerade inlägg? Kolla efter bland läsarfrågorna som är kategoriserade under ”LÄSARFRÅGOR” ovanför headerbilden.

Missa inte tävlingen där du kan vinna en kemikaliefri fotkräm från Rosenserien. Klicka här för att komma dit.

11 reaktioner på ”Läsarfråga: vad göra åt mitt fettiga hår?

 1. http://designemilia.myshowroom.se/fgthjk/ här är 2 bilder, jag valde att lösenordsskyda det då jag inte vill att hela världen ska kunna se dessa bilder haha. herregu me fel man hittar när man tar kort på sig själv framifrån! Jag visste inte att jag såg så sned ut haha. och jag har satt bak håret så man enklare ser formen. skriv in *censur* i lösenordsfältet :)

 2. Intressant ämne.

  Man ser ofta reklam som ger budskapet att man ska ”återfukta” sig med diverse produkter.

  Det första jag tänker är: Vadå återfukta? Är det något som gör huden smidig så är det väl fett?
  Konstan fukt på huden bör väl ge hudsvamp..

  Men å andra sidan, hur mycket skulle man sälja av en produkt om man anger att det ”återfettar” din hud?

 3. Tack för hjälpen! Det där ”axellångt och uppklippt” hade jag haft i typ 3 år innan jag klippte det kort(are), så därför vill jag förnya mig lite. Men fundrar på att fixa det lite som bild nr. 2. Vad skulle du säga att ja har för ansiktsfom?

  Sv: Det är mina äkta ögonfransar, det är bara mascara, har inte fixat det mer än så. Använder inte lösögonfransar, fransböjare osv :)

 4. sv; ja, jag tycker det är ett riktigt märkligt fenomen att tjejer kan göra killsaker/ha ”killfärger” och är då tuffa, men killar som har ”tjejfärger” och gör typiskt ”tjejiga” saker får skit för det.

 5. Usch jag har testat Rosenseriens proteinschampo och det slängde jag, håret blir torrt av det så man får använda mycket balsam efter, urdåligt. jag tänker om 10 min skriva på min blogg om det bästa schampot jag provat. Och har man fett hår får man träna håret genom att tvätta det mer och mer sällan, var 4:e dag tvätt är bra för håret, tills man uppnår det får man ha ev lite torrschampo dag 3 el en keps !! Nu har jag ordnat med ikonen Bloglovin på min blogg så tack för hjälpen du gav !! Vet du, jag har tänkt hela dagen att skriva om detta schampo och så skriver du om schampo !! ha ha…

  SVAR: Åfan, så proteinschampoot passade inte just ditt hår alltså? Själv har jag, maken och äldsta grabben använt just det schampoot sedan drygt ett halvår tillbaka – och vi tycker det är toppen! Får jag fråga hur länge du använde schampoot innan du dissade det? :) Det tar ju nämligen ett tag att vänja håret vid en ny produkt + att alla produkter inte passar just ens typ :-)

  Sedan är det inte alltför bra att ha keps för ofta eftersom det stänger in håret och ej låter det andas!

  Hoppas du har en toppenkväll, vill gärna läsa din produktrecension senare!

 6. Tack för svaret :) Ska prova sånt där kemikaliefritt schampoo det kanske gör susen :)

  Nej, inga köttbullar i men nu när du sa det så ser det ju ut som det :p Karln fixade middagen och det blev nån slags gratäng med massa gott i :)

 7. Gud jag skulle dö (nåväl kanske inte….) om jag inte fick tvätta håret varje dag!!

  Har provat med torrschampo – men då jag är brunett så såg det ut som att jag hade stora mängder mjäll istället. Men jag har hört att det ska finnas ett lite dyrare torrschampoo som passar brunetter – något du vet något om?

 8. sv: japp kommer visa bilder imorgon! :) riktigt kul att greja med sånt! :)
  vad blev det för stek? älgstek är fruktansvärt gott!!!!!!!!!!!!!!!!! kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *