I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Barnmatsrecept steg 2, potatis- och kålrotspuré med purjolök och paprika

d5000 094

Fler barnmatsrecept finns kategoriserade i olika steg under fliken ”BARNMAT” ovanför headerbilden.

Ingredienser:

1 stor potatis
200 gram kålrot
80 gram palsternacka
ca 50 gram purjolök
½ liten gul paprika
2 msk smör

Gör såhär:

Koka upp vatten i en kastrull. Skala och skölj potatis, kålrot och palsternacka. Skölj paprikan. Tärna alltsammans i små bitar och hacka purjolöken. Låt koka 10-15 minuter, häll av vattnet och spara cirka 1 msk av spadet. Mixa sedan till grötig konsistens, inte så att det blir helt igenom puré men heller inte bitar. Häll över maten till en skål och blanda ned smör. Servera en ljummen portion och frys in resten.

Såhär gör vi med Philips ångkokare (som gör att maten behåller mer näring, läs mer här):

1. Skölj och skala potatis, kålrot och palsternacka. Skölj paprika och purjolök.
2. Skär potatis, kålrot, palsternacka och paprika till små bitar. Hacka purjolöken
3. Häll i tillbringaren och vänd till ångkoksfunktion.
4. Häll i 150 ml vatten i behållaren på baksidan.
5. Sätt igång ångkokaren som kommer att stå i cirka 15-20 minuter. Den ger ifrån sig ett pip och brummande ljud när ångkokningen är färdig.
6. Stäng av ångkokningen och låt stå i cirka 2 minuter, tills all ånga är borta.
7. Vänd till mixerposition och mixa 2 gånger, ungefär 5-10 sekunder per gång. Det ska bli grötigt konsistens, inte puré men heller inte bitar.
8. Häll över till en skål och blanda i smör.
9. Låt svalna och servera ljummen som kall.
10. Frys in resten.

En reaktion på ”Barnmatsrecept steg 2, potatis- och kålrotspuré med purjolök och paprika

  1. Sv. Ja det kan vara rätt intressant att gå på rättegångar men den jag var på idag var rätt trist, var rätt uppenbart vad utgång skulle bli.=) Men det var en kort rättegång så det var perfekt att gå på så tjejen jag är stödperson åt fick se hur det går till från början till slut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *