I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

Gräddig oxfilépasta i tomatsås

En mäkta lyxig maträtt som är busenkel att tillaga. Hundratals recept finns kategoriserade under fliken ”bak- och matrecept” som du hittar ovanför headerbilden.

Ingredienser till 6 portioner:

400 gram pasta

1 burk tomatkross/hela tomater (cirka 400 gram)
½ tsk shlomo = stark paprikpuré (kan uteslutas eller ersättas med ½ msk färsk chili)
2-3 msk tomatpuré
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, skivad
Salt och peppar
1 msk torkad basilika
1 msk torkad oregano

3 msk matfett
3 msk mjöl
3 dl grädde

Olivolja
300 gram oxfilé
1 gul paprika, strimlad

Gör såhär:

Sätt igång lättsaltat pastavatten i en kastrull och låt pastan koka enligt förpackningens anvisningar. Häll av allt vatten när det är färdigt och låt stå under lock.

Finmixa tomater, shlomo, tomatpuré, lök, vitlök, salt och peppar samt basilika och oregano. Värm upp en kastrull tillsammans med matfett och tillsätt mjöl och rör till redning. Häll över tomatmix, låt koka upp och puttra på svag värme i ett par minuter. Tillsätt all grädde och rör om. Smaka av och krydda eventuellt med lite salt och peppar.

Värm en stekpanna tillsammans med olivolja och fräs oxfiléstrimmel och paprika, häll sedan över till såskastrullen och rör om.

d5000 933

Servera tillsammans med pastan och en fräsch sallad.

7 reaktioner på ”Gräddig oxfilépasta i tomatsås

  1. Jag kan också bara göra me läppen på ena sidan. Försöker lära mig att göra med andra också…och jag försöker lära mig att ”vända på tungan”! Det är ju sånna där små saker som jag tränar på i smyg hahha

  2. jag tycker läppen liknar typ en kamel när man gör det haha Christian kan vända på tungan, så jag vill ju inte vara sämre!
    Försöker lära mig att vicka på ögonbryna sådär som Jack Black gör också, det är såååå coolt!!!! hahhahahhaha

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *