En mäkta lyxig maträtt som är busenkel att tillaga. Hundratals recept finns kategoriserade under fliken ”bak- och matrecept” som du hittar ovanför headerbilden.
Ingredienser till 6 portioner:
400 gram pasta
1 burk tomatkross/hela tomater (cirka 400 gram)
½ tsk shlomo = stark paprikpuré (kan uteslutas eller ersättas med ½ msk färsk chili)
2-3 msk tomatpuré
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, skivad
Salt och peppar
1 msk torkad basilika
1 msk torkad oregano
3 msk matfett
3 msk mjöl
3 dl grädde
Olivolja
300 gram oxfilé
1 gul paprika, strimlad
Gör såhär:
Sätt igång lättsaltat pastavatten i en kastrull och låt pastan koka enligt förpackningens anvisningar. Häll av allt vatten när det är färdigt och låt stå under lock.
Finmixa tomater, shlomo, tomatpuré, lök, vitlök, salt och peppar samt basilika och oregano. Värm upp en kastrull tillsammans med matfett och tillsätt mjöl och rör till redning. Häll över tomatmix, låt koka upp och puttra på svag värme i ett par minuter. Tillsätt all grädde och rör om. Smaka av och krydda eventuellt med lite salt och peppar.
Värm en stekpanna tillsammans med olivolja och fräs oxfiléstrimmel och paprika, häll sedan över till såskastrullen och rör om.
Servera tillsammans med pastan och en fräsch sallad.
Gud va sugen jag blev på sallad när jag såg den där bilden 🙂
oj, glömde skriva det, allt kommer från H&M =))
Åh, det där såg riktigt gott ut! Och verkade som sagt ganska enkelt, det måste vi testa någon dag 🙂
Jag kan också bara göra me läppen på ena sidan. Försöker lära mig att göra med andra också…och jag försöker lära mig att ”vända på tungan”! Det är ju sånna där små saker som jag tränar på i smyg hahha
jag tycker läppen liknar typ en kamel när man gör det haha Christian kan vända på tungan, så jag vill ju inte vara sämre!
Försöker lära mig att vicka på ögonbryna sådär som Jack Black gör också, det är såååå coolt!!!! hahhahahhaha
Och enkelt också, det där ska jag testa!