I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Undvik statiskt hår

IMG_4257

Foto: Jens Larsson (Geronimo Agency)

Årstid och temperaturskillnader spelar roll. Kombinationen med varm inomhusluft mot de kalla minusgraderna vintertid bådar inte gott för många hår. Nedan följer mina främsta hårtips för att undvika statiskt hår.

Syntetiska material. Kläder och mössor i syntetiska material leder många gånger till flygigt hår.

Borsta rätt. När man kammar ett nytvättat torrt hår, fastnar negativt laddade elektroner vilket kan bidra till statiskt hår. Använd hellre en borste av trä istället för den plastiga varianten. Kamma gärna igenom håret med en bredtandad kam då balsamet sitter i.

Använd rätt produkter. Använd balsam med lägre ph-värde, gärna ett leave-in-balsam.

Återfukta vid behov. Ett smart knep är att alltid ha med sig en liten flaska med balsamspray.

Fuktbomba håret 1-2 gånger i veckan. Hårinpackningar är enkelt att göra själv hemma. Honung, olivolja och rosmarin är fuktgivande och bra för håret, framförallt för att motverka flygigt.

Tvätta inte för ofta. Ett hår som utsätts för många schampooneringar blir i längden torrt och livlöst, vilket i sig är en bidragande faktor till statiskt hår. Tvätta håret maximalt två gånger per vecka och då i rätt ordning.

1. Schampoo öppnar och rengör.
2. Hårinpackning vårdar på djupet.
3. Balsam stänger hårstrået.

Värmetänger bränner och gör håret torrt. Undvik värmetänger i den mån det går. Se alltid till att applicera en värmeskyddande produkt innan du tar till plattången eller fönen.

Silikondroppar kan dämpa statiskt hår. Silkesdroppar är allt som oftast dryga och då räcker det med 2-3 droppar som man masserar ut i handflatorna och sedan drar igenom det icke trassliga håret.

Läsvärda länkar som passar till ämnet:

1. Gör din egna balsamspray.
2. Hemmagjorda hårinpackningar, flera recept.
3. Produktrecension och rekommendation, silikondroppar.

16 thoughts on “Undvik statiskt hår

 1. hej hej !!
  det blir en flicka !!! jag är såå himla glad men chockad, det trodde jag aldrig !!
  så nervöst och spännande med UL.

  Ja absolut ska sitta och titta igenom dina tävlingar, vad du har att erbjuda 😉
  har bara inte hunnit läsa runt bland folks bloggar och har missat alla tävlingar då;)

 2. vilka bra tips! de flesta får ju gärna flygigt hår nu på vinter, för min del märks det direkt om jag haft mössa på mej, då står det åt alla håll! :)
  jättefin bild också förresten, du har väldigt fina ansiktsdrag! :)
  hoppas du får en jättefin dag! kramar

 3. tack tack 😀
  namnförlsag ?? hhaha

  ska kolla in den , har du nån länk? kan ju iofs leta oxå 😛
  jaha den berättade jag ju för dig om förut har jag för mig?
  hon var rena rama bluffen haha..
  sidan är nere tills vidare ..

 4. Ja visst är det så? Och man kan ju inte vinna allt som man tävlar om, det ska gudarna veta haha! Men det är väldigt tråkigt när man får såna kommentarer, det känns nästan som nån vill att jag ska skämmas för att jag tävlar. Jag menar, man länkar ju till tävlingar i sin blogg för att andra också ska hitta dit och vara med. Jättetråkigt verkligen :/

 5. nej men hon är så oseriös och förvirrad!
  hon lägger ner sidan sen tar upp den osv…
  nya projekt hela tiden när man knappt börjat med det första, har hört av många att hon gjort samma sak med dom oxå ..

  ska tävla då 😉
  BTW. hur blir du sponsrad och sånt? jag vill oxå ha tävlingar på min blogg:P

 6. Hej.

  Jag bytte för att jag känner att sidan är så fyrkantig, vill kunna designa mer. Det hänger på en mängd andra saker också, men de behåller jag för mig själv. Hoppas du följer mig i alla fall!

 7. Tack för tipsen hörru du! Kan det vara så att olika schampon kan förvärra det flygiga också? Jag köpte ju, på order av frisören, ett volym schampo när jag klippte mig. och sedan jag började använda det så är det flygit redan på morgonen när jag kliver upp ur sängen..? Testade mitt gamla schampo häromdagen och då kändes det mycket bättre, eller är det inbillning?

 8. Det var på nyårsafton jag började med det så det är väl ca 5 veckor? Ja jag använder balsam, fast det är inte av samma sort som schampot, kan det också spela roll? Jag har jobbat med hudvård innan och då fick jag lära mig att det kan bli knas för en del om de använder olika märken bland hudvårdsprodukterna. Är det samma sak med håret?

 9. Aha, tänkte att det nog kunde vara så. Men han prackade ju bara på mig schampot så jag fortsatte köra med mitt balsam som jag hade hemma från Herbal Essences..Det kanske kan vara det som är problemet då :) Tack för hjälpen! :) Och jag håller med alla ovanför om att det är en riktigt snygg bild! Hoppas huvudvärken ger med sig, det bultar lite i mitt idag också…Hoppas på att kaffet och massa vatten hjälper!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *